Over halvparten av nybilkjøperne ønsker elbil

Norsk elbilforening

Markedsandelen for elbil kan passere 50 prosent i 2019, viser beregninger basert på spørreundersøkelsen Elbilbarometeret 2019.

Ifølge beregninger basert på Elbilbarometeret 2019 planlegger et anslag på 78.000 nordmenn å kjøpe en ny elbil de neste 12 månedene. Med et anslått totalsalg på 150.000 personbiler kan markedsandelen for elbiler passere 50 prosent i Norge i 2019. I fjor var 32 prosent av nybilsalget en elbil.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

– Nordmenn flest er nå klar for elbil. Nå må myndighetene følge opp og sørge for at det blir bygd nok ladestasjoner for alle elbilene som de oppfordrer folk til å kjøpe, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

I tillegg til nybilsalget er det også flere som planlegger å bytte til brukt elbil neste gang de skal kjøpe bil. Dette tyder på at bruktmarkedet for elbil blir større og mer tilgjengelig for de som ikke kjøper ny bil.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.