Ny nettside for studenter: Gratis advokat ved mistanke om juks

skole

Hvert år blir flere hundre studenter mistenkt for juks ved norske universitet og høyskoler og utestengt. Nå kan studentene få gratis advokatbistand.

Den nye nettsiden heter Studenthjelpen.no ble etablert for kort tid siden. Nettstedet er etablert av advokat Kristoffer Dalvang i et samarbeid med Advokatfirmaet Teigstad AS, hvor advokat Dalvang arbeider som advokat i det daglige.

Advokat Dalvang har arbeidet som advokat siden 2014, og med studentsaker siden 2017. Bakgrunnen og motivasjonen for etableringen av Studenthjelpen.no har vært et stadig økende rettshjelpsbehov for studenter som mistenkes for fusk, og som av den grunn risikerer utestengelse.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Vi har et ønske om å bli den ledende leverandøren av juridiske tjenester til studenter som ønsker og trenger hjelp i saker mot sin studieinstitusjon, sier Kristoffer Dalvang.

Advokathjelp til studenter ved utestengelse skal etter loven dekkes at utdanningsstedet, dermed kan studentene få gratis advokat via Studenthjelpen.

– Utestengelse er en svært inngripende og ødeleggende reaksjon mot studenter. Vi kan forstå studieinstitusjonens behov for å utestenge studenter i typetilfeller, men er svært opptatt av at prosessen rundt dette er betryggende og transparent. Sist men ikke minst må det unngås at uskyldige studenter utestenges for forhold de ikke har gjort, eller at utestengelse ilegges en student for forhold som heller studieinstitusjonen burde lastes for, for eksempel uklare regler, sier advokat Dalvang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.