Norgesmesterskap i jujutsu i Sarpsborg

karate jujutsu

Sarpsborghallen huser denne helgen NM i jujutsu med utøvere fra hele landet. Norgesmesterskapet arrangeres av Sentrum Kampsport klubb og er en del av det større arrangementet Combat Challenge.

Det arrangeres også konkurranser i karate og kickboxing under samme tak. Det skal kåres Norgesmestre i kurranseformene Duo, Fighting og Ne Waza.

Duo er en oppvisningsform der to utøvere demonstrerer selvforsvarsteknikker mot uavtalte angrep, som annonseres av dommeren. Utførelsen blir vurdert, og det gis poeng.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Fighting er en konkurranseform der to utøvere kjemper mot hverandre etter et bestemt regelverk, som tillater slag, spark, grep og kast. Bare semikontakt tillates i slag/spark-delen.

Ne Waza(BJJ): Man starter oppe og når man har fått grep på motstanderen handler det om å komme seg ned på bakken i god posisjon. Kampen fortsetter på bakken. En Ne Waza-kamp varer i 4-6 minutter.

Jujutsu-utøvere bruker hvite drakter med belte rundt livet. Beltefargen viser utøverens nivå, og det finnes 5-10 grader (kyu) før det svarte beltet og deretter 10 grader (dan) av det svarte beltet.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Det hele starter i Sarpsborghallen kl. 10.00 lørdag 3. november.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.