Enighet i bussoppgjøret

busser

– Vi er glade for at det ble enighet slik at busselskapene fortsatt kan transportere passasjerene til jobb, skole og fritidsaktiviteter på en trygg og miljøvennlig måte, sier administrerende direktør i NHO Transport Jon H. Stordrange.

Partene ble enige 07.05.22 etter mekling nesten 10 timer på overtid.

– Arbeidsgiversiden har strukket seg langt, men resultatet er innenfor frontfagets økonomiske ramme. Det er gjort tilpasninger i tariffavtalen slik at næringen lettere kan tilfredsstille nye mobilitetsbehov med bestillingskjøring, sier han.

Les også:  Nå skal Tolletaten også kunne teste bilister for ruskjøring

NHO Transport har forhandlet Bussbransjeavtalen med Fellesforbundet og Yrkestrafikkforbundet. Spekter har parallelt forhandlet med de samme organisasjonene, pluss Fagforbundet og Norsk Jernbaneforbund.

Enigheten omfatter blant annet avtale om pensjon fra første krone og forskuttering av sykelønn for bussjåførene. Resultatet som er fremforhandlet ved hjelp fra Riksmekleren skal til uravstemning hos arbeidstakersiden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.