LOs innsamling under Notodden Bluesfestival med massiv støtte til Sør-Afrikas slumboere

norsk folkehjelp

Over 135 000 kroner ble samlet inn til Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon Abahlali baseMjondolo som er en demokratisk organisasjon som jobber for å bedre forholdene for de som bor i slummen i Sør-Afrika.

Midlene utgjør det som er Norsk Folkehjelps egenandel til det Norad-støttede landprogrammet i Sør-Afrika.

Interesseorganisasjon for bostedsløse
Abahlali er en 15 år gammel organisasjon som jobber politisk og juridisk for å bedre rammevilkårene for bostedsløse. Det er ikke en hjelpeorganisasjon, men en interesseorganisasjon for befolkningen i slumområdene i Sør-Afrika.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

Under åpningen av solidaritetskonserten på Notodden Bluesfestival sa Henriette Killi Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp: «Ved å kjøpe en t-skjorte, vippse eller gi penger i bøsse, er dere med på å hjelpe bostedsløse i deres kamp for et verdig liv og en varig bolig.»

Publikum fulgte oppfordringen og under festivalen ble det solgt 373 t-skjorter for 74 000 kroner, i tillegg ble det samlet inn 61 000 kroner. Dette er viktige midler til egenandeler til programmet i Sør-Afrika, som også støttes med 10,6 millioner fra Norad.

Les også:  Sykkeltyverier koster mer enn biltyverier

Somliga går med trasiga skor
Lars Johnsen, leder for LO-prosjektet «Somliga går med trasiga skor» på Notodden Bluesfestival, sier at det er viktig for LO både å bidra økonomisk slik at Notodden Bluesfestival blir en bedre festival, men ikke minst å bidra med innsamlinger til Norsk Folkehjelp og til deres arbeid for å gjøre verden bedre for de som «går med trasiga skor».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.