Slik blir valget på TV 2

tv2

Når Arendalsuka starter på mandag går også startskuddet for valgsendingene på TV 2. Det blir omfattende dekning både på TV 2, TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Sumo og på TV2.no.

Valget på TV 2 har faktisk startet allerede. I sommer lanserte våre “tallknusere” med Kjetil Løset i spissen en nasjonal og 10 skreddersydde lokale partitester for landets største kommuner, og flere er på gang.

TV 2 starter valgdekningen for alvor under Arendalsuka og TV 2 Nyhetskanalen er på plass med eget studio på brygga. Rett etter 18.30 – nyhetene på TV 2 er programleder Arill Riise klar med programmet «Partiduellen» der to og to partiledere møtes til å duellere om høstens heteste saker. Først ut er Erna Solberg (H) mot Jonas Gahr Støre (Ap) og Siv Jensen (Frp) mot Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Duellene strømmes også direkte på TV2.no. 

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Vi vet av erfaring at nordmenn er interessert i bred dekning av valget. Derfor satser vi stort i alle våre kanaler og flater. Dette er en viktig del av samfunnsoppdraget vårt, sier nyhetsredaktør KarianneSolbrækkei TV 2.

På TV 2 hovedkanalen har Linn Wiik tatt pause i barselpermisjonen for å lede Valgstudio. Det direktesendte programmet starter rett etter 21-nyhetene på TV 2. I år reiser Arill Riise og Cathrine Fossum ut i landet for å treffe politisk engasjerte mennesker som brenner for lokalsamfunnet sitt. Valgstudio fortsetter på TV 2 Nyhetskanalen der Linn Wiik inviterer til politisk talkshow.   

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

-Å dekke politiske valg i Norge, er julaften og 17. mai samtidig for oss i TV 2. De fleste ansatte på nyhetene er i sving, fra journalister og programledere, til kommentatorer og fotografer, fortellerSolbrække.

I år flytter TV 2 både Partilederdebatten og Valgnatt-sendingen til Bergen. Partilederdebatten kommer til å bli til å sendt fra vårt store sportstudio og det vil bli brukt ny og moderne AR-grafikk. I den nye resultatportalen på TV2.no, kan man følge med på valgresultatene etter hvert som stemmene telles opp, og få TV 2 sine egne prognoser. 

– Vi gleder oss til å produsere de største satsingene våre fra hovedkontoret i Bergen. Nytt av året er at vi erstatter fotball med partiledere i vårt flotte sportsstudio. Her blir det garantert høy stemning, inkludert eksklusiv sending fra bakrommet på TV 2 Sumo, sier KarianneSolbrække.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

På TV 2 Nyhetskanalen blir det politiske debatter fra hele landet i 17.30-debatten hver dag fram til valget den 9. september.  

I år blir det også valgstoff på TV 2 Sumo. TV 2 inviterer til politisk talkshow som kan strømmes for våre Sumo-kunder før, under og etter Partilederdebatten.  

– Valgdekning og debatt på TV står fortsatt sterkt, samtidig må vi nå spesielt de yngre gruppene via andre plattformer. Dermed satser vi ekstra mye digitalt i år, forteller TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.