Slik oppfører norske single seg når de dater på nettet

iphone

Dating på nettet kan være et vanskelig terreng å navigere i. Å bli kjent med noen man aldri har møtt før, kan være både nervøst og spennende. Men hvordan ser egentlig oppførselen til

nordmenn ut i datingapper? Og hvor mange ville si ting til noen på nettet som de ikke tør å si i virkeligheten? Happn har spurt sine brukere og kartlagt hvordan nordmenn som dater, faktisk oppfører seg i cyberspace.

De fleste har sikkert møtt ulike personligheter når de har datet virtuelt. Det finnes de som gjør seg kostbare, de som er intense, personer som vil vite alt om deg, eller som bare snakker om seg selv. I en ny kartlegging utarbeidet av den globale datingappen happn oppgir de fleste gledelig nok at mennesker de treffer i datingapper, er snille. Det mener annenhver nordmann. 29 % oppgir at folk gjør seg kostbare. Sexistisk snakk i datingapper har vært et omdiskutert emne. Kartleggingen viser imidlertid at det ikke er så vanlig – 9 % har blitt utsatt for dette.

Les også:  Advarer: – Våris kan være kritisk!

– Uansett om du dater eller snakker med folk på nettet i andre forbindelser, er det helt avgjørende å holde en god tone. Mitt tips er alltid å spørre seg selv: ”Er dette noe jeg også kunne si offline?» Hvis svaret er nei, bør man tenke over hvorfor. Er det fordi du har lyst til å si noe fint til en person som du ville følt var for vanskelig å si IRL? Eller er det fordi du føler deg beskyttet bak en skjerm hvis du ikke har en hyggelig tone? Å opptre sexistisk på nettet er blant de tingene som aldri er greit – og selvfølgelig ikke IRL heller, sierMarine Ravinet, Head of Trends i happn.

Les også:  Norsk Folkehjelp: Svært rolig påske for de frivillige i beredskap

Hele 23 % oppgir at de en eller flere ganger har skrevet noe online som de aldri ville sagt offline. Og usikkerhet ser ut til å være den viktigste faktoren bak dette. En av de viktigste årsakene som blir angitt, er at det er lettere å snakke med folk på nettet, noe som hver femte mener. Like mange oppgir også årsaker som at man føler seg mer komfortabel på nettet siden folk ikke vet hvem man er, og at det er lettere å være seg selv. I tillegg oppgir 12 % at de føler seg stresset når de skal snakke med noen offline.

Les også:  4. april er gulrotens dag

Toppliste – Derfor uttrykker vi oss annerledes på nettet:

  1. Jeg føler at det er enklere å snakke med folk på nettet
  2. Det er enklere å si noe til noen på nettet fordi de ikke vet hvem jeg er
  3. Jeg føler at jeg kan være meg selv
  4. Jeg føler meg mer komfortabel bak en skjerm
  5. Jeg føler meg stresset når jeg snakker med en date i det virkelige liv

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.