Arnt E. Pedersen Iris Salten

Nofir i Bodø fikk kjempekontrakter i utlandet

Bodøselskapet Nofir har siden 2011 samlet inn over 56400 tonn redskap fra mer enn 20 land og 5 kontinent. De siste par årene har nye regler gjort at det internasjonale gjenvinningsarbeidet har... Les mer »
Foto: Kjell Ruben

LESERINNLEGG: Langsom læring i Regjeringen

Vi leser at statsminister Solberg har vært på valgkampturné i Afrika, hvor hun fikk spørsmål fra TV2 om hva Norge har i FNs sikkerhetsråd å gjøre?  Til dette svarte statsministeren bl.a.: «Det er en forpliktelse... Les mer »
ethiopian

Ethiopian Airlines øker på Oslo Lufthavn

Fra og med 25. juni 2020 vil Ethiopian Airlines begynne å fly daglig fra Oslo Lufthavn. Flyselskapet som etablerte seg i Oslo i 2017 har på ekspressfart økt fra sine opprinnelige 4... Les mer »
uganda

Flomofre i østre Uganda får nødhjelp fra Lions

Et massivt jordskred rammet flere landsbyer i Bududa District i Uganda ettermiddagen 3. desember. Lions Norges katastrofefond bevilget 200.000 kroner mandag 30. desember til nødhjelp i dette området. Uganda har fått mye nedbør... Les mer »
lege

Bodømann skadd i trafikkulykke i Namibia

En mann i 20-årene fra Bodø er alvorlig skadd etter at han ble påkjørt da han var på en sykkeltur i Namibia, melder flere medier i dag. En kvinne skal ha dødd... Les mer »
etiopia

Bibelselskapet gratulerer Etiopias statsminister Abiy Ahmed med fredsprisen

Det Norske Bibelselskap gratulerer den etiopiske statsministeren Abiy Ahmed med Nobels fredspris. Hans modige engasjement for fred og menneskerettigheter har skapt håp og framtidstro i en hardt prøvet del av Afrika. Det... Les mer »
Akvaplan-niva

Akvaplan-niva eksporterer sjømatkompetanse

Norge er langt fremme når det gjelder utviklingen av teknologi og kompetanse innen sjømatproduksjon. Det er en sentral nasjonal strategi for Norge at vi gjennom eksport av teknologi og kompetanse kan bidra til... Les mer »
stortinget

Utenriks- og forsvarskomitéen til Etiopia og Malawi

Norske bistandsmidler står sentralt når utenriks- og forsvarskomitéen (UFK) besøker Addis Abeba og Lilongwe 15. til 20. september. – Vi har valgt å besøke Etiopia og Malawi, som er to av partnerlandene... Les mer »
unicef

Barns utdanning under angrep i Vest- og Sentral-Afrika

Nesten 2 millioner barn har mistet tilgangen til utdanning i Vest- og Sentral-Afrika på grunn av økende angrep mot skoler i regionen. På kun to år er antallet stengte skoler tredoblet. I... Les mer »
norsk folkehjelp

LOs innsamling under Notodden Bluesfestival med massiv støtte til Sør-Afrikas slumboere

Over 135 000 kroner ble samlet inn til Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon Abahlali baseMjondolo som er en demokratisk organisasjon som jobber for å bedre forholdene for de som bor i slummen i Sør-Afrika.... Les mer »