Bibelselskapet gratulerer Etiopias statsminister Abiy Ahmed med fredsprisen

etiopia

Det Norske Bibelselskap gratulerer den etiopiske statsministeren Abiy Ahmed med Nobels fredspris. Hans modige engasjement for fred og menneskerettigheter har skapt håp og framtidstro i en hardt prøvet del av Afrika.

Det Norske Bibelselskap har også gratulert generalsekretær Yilma Getahun i Det etiopiske bibelselskap med utdelingen av fredsprisen til statsministeren. Yilma uttrykker stor glede over tildelingen og understreker den gode kontakten det er mellom statsminister, Bibelselskapet og kirkene i landet.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Statsministerens fredsengasjement preges av en integrert forståelse av religionenes betydning for menneskers liv. Ved innsettelsen ble han overrakt en spesiell bibelutgave på sitt eget morsmål Oromo, som han mottok med takk.

Etiopia er årets hovedfokus for Bibelselskapet. Da Yilma tidligere i år besøkte Norge understreket han gang på gang betydningen av fredsprosessen som er startet mellom Etiopia og Eritrea. Yilma understreket at når man begynner en prosess, er det mange mørke kroker det fremdeles er behov for å feie i. Fredsprosessen er viktig, men også åpningen på andre samfunnsområder. Ikke minst har det vært av stor betydning at han er fra den store folkegruppen Oromo, som ikke tidligere har sittet i maktposisjoner.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

For Bibelselskapet er dette viktig ettersom vi satser på både bibeloversettelse til nye språk og starter programmer for leseopplæring blant minoritetsspråk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.