Får selge øl fra Bodø, men får ikke selge øl til Bodø

øl

Landets første nettbutikk for håndverksøl, Lokalbrygg.no, får nå inn øl fra et av landets mest spennende bryggerier, nemlig Bådin Bryggeri fra Bodø. Bryggeriet har blitt et av landets beste bryggerier og fikk nasjonal oppmerksomhet i 2020, med bryggingen av «Førr Evig» som feiret FK Bodø/Glimt sin reise til et historisk seriegull i Eliteserien. Mens Norge nå skal få en smak av Bodø, får ikke Lokalbrygg selv lov til å selge øl i kommunen. 

Les også:  Brukthandelloven endres: Dette har vi kjempet for i 5 år

– Vi er veldig glade for at vi endelig får jobbe med ekte nord-norsk øl, og vise resten av Norge hvor høy kvalitet man kan få fra bryggerier som Bådin Bryggeri, sier produktsjef i Lokalbrygg Jørn Idar Kvig.

Men det å få selge øl til Bodø Kommune, er noe Kvig fortsatt må vente på å få lov til. 

– Dessverre bestemte kommunestyret i Bodø Kommune seg for å avslå vår søknad om salgsbevilling i Bodø, til tross for at vi har den sosiale kontrollen og kvaliteten på servicen som vår viktigste prioritet. Vi leverer kvalitet foran kvantitet, og kommer aldri til å kunne ha de samme konkurransefordelene som man finner på fysiske butikker som Rema 1000, Kiwi eller Coop, fortsetter Kvig. 

Les også:  LESERINNLEGG: Aldri før har så mange spist så mye kake for så lite

Lokalbrygg gjør seg nå klare til å søke bevilling enda en gang til både Bodø Kommune og Fauske Kommune, etter å allerede ha fått innvilget bevillinger i 87 andre kommuner for sin nettbutikk. 

– Lokalbrygg er en seriøs aktør, som ønsker å støtte norske arbeidsplasser og fremsnakke norske håndverksbryggerier og bedrifter. Nå gleder vi oss veldig til å få gjort dette med Bådin Bryggeri, og håper snart vi får lov til å gjøre det samme for andre bryggerier også i Bodø og Fauske, avslutter Jørn Idar Kvig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.