LESERINNLEGG: Vi fortjener næringsvennlige lokalpolitikere!

bedriftsforbundet

Vi er hverdagsnæringslivet. Vi er elektrikeren din, frisøren din, kjørelæreren til barnet ditt og veldig, veldig mye mer. I 70 prosent av norske kommuner er det vi som har skapt alle private arbeidsplasser. Nå trenger vi litt hjelp fra deg.

Av Jørn-Åge Stikholmen, regionsleder for Bedriftsforbundet i Nord-Norge.

Om noen dager er det lokalvalg. I flere måneder har vi blitt overøst med visjoner og løfter om en bedre fremtid fra politikere i alle farger og fasonger. Partiene har delt ut roser, rosinboller og gulrøtter i håp om å vinne over velgere.

Vi i SMB Norge har også noen saftige gulrøtter å dele ut, og dessverre også litt ris. En undersøkelse vi har gjort blant våre 5000 medlemsbedrifter viser at norske kommuner har mye å gå på når det kommer til tilrettelegging for det lokale hverdagsnæringslivet.

I undersøkelsen svarte over 70 prosent av respondentene at deres kommune bør bli mye eller svært mye bedre på næringsutvikling. Lang saksbehandlingstid og manglende kompetanse trekkes frem som de klart største utfordringene, tett fulgt av dårlig infrastruktur. Dette er utfordringer som i all hovedsak må løses lokalt av lokale politikere.

Lokale myndigheters evne og vilje til å skape gode rammer for hverdagsnæringslivet er helt essensielt for bedriftenes evne til å vokse og skape nye og viktige arbeidsplasser. Og JA, vekst og nye arbeidsplasser i denne sektoren er viktig. 

I Norge utgjør nemlig SMB-sektoren (små og mellomstore bedrifter) over 99 prosent av næringslivet. SMB-ene står for halvparten av den årlige verdiskapingen i Norge. Det utgjør rundt 700 milliarder kroner, eller et halvt statsbudsjett. I fjor skapte SMB-ene dessuten 2 av 3 nye jobber her i landet. 

Når hele 70 prosent av bedriftene i vår undersøkelse sier at deres kommune er tungrodd, treg og mangler kompetansen som skal til for å skape vekst, så er det et stort problem.  

Verdier må som kjent skapes før de kan fordeles. De som skaper disse verdiene er imidlertid helt avhengige av politikere som prioriterer dette arbeidet og som sørger for gode rammevilkår for det det lokale næringslivet. 

Gulroten for politikerne og for norske lokalsamfunn generelt er at SMB-ere er krigere. Hvis mulighetene er der så kjemper vi dobbelt så hardt som alle andre for å lykkes og for å skape verdier. Både for oss selv, for våre ansatte og for lokalsamfunnet vi bor i. 

Vi fortjener lokalpolitikere som vil hjelpe oss med dette og håper du har det i bakhodet når du stemmer 9. September.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.