Skandale: Sjokkerende avsløringer fra en av verdens største minkfarmer

anima

En av verdens største minkfarm har kommet under press etter at skjulte opptak viser forferdelige forhold, bitteskader og kannibalisme blant dyrene på farmen. De sjokkerende bildene er imidlertid langt fra et isolert tilfelle, sier dyrevelferdsorganisasjonen.

Bittskader, kannibalisme, stereotyp oppførsel og mangel på omsorg. Dette er bare noen av problemene som er dokumentert på nye skjulte opptak fra en av verdens største minkfarm.

Opptakene kommer fra den største minkfarmen i Polen, eid av de to brødrene Wojciech Wójcik og Szczepan Wójcik, president for den polske pelsindustrien. Det anslås at det bor rundt 500 000 mink på gården.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

Bilder og filmer ble tatt med et skjult kamera av en aktivist fra den polske dyrevernorganisasjonen Otwarte Klatki. I to måneder jobbet han undercover på den polske minkfarmen, hvor han dokumenterte forholdene daglig.

Kun tre timer etter publiseringen av det sjokkerende opptaket holdt lederen for det polske regjeringspartiet, Prawo i Sprawiedliwość, en pressekonferanse som kunngjorde betydelige endringer i dyrevelferdslovgivningen, inkludert forbud mot pelsdyr. 

– Når det gjelder dyrebeskyttelse trenger Polen en helt ny rettsorden (…) Vi forventer bred støtte her fordi det ikke er et partipolitisk spørsmål,» sa Kaczyński på pressekonferansen.

Les også:  Full frifinnelse av Fosenaksjonistene

I følge Joh Vinding, direktør for dyrevernorganisasjonen, Anima, er utsiktene til et polsk pelsforbud virkelig gode nyheter:

– I en tid da europeiske pelsdyrfarm skryter av pelsindustriens egen sertifisering ‘Welfur’, viser bildene fra Polen tydelig at minkeoppdrett er og vil være uforenlig med grunnleggende dyrevelferd. Derfor er det veldig positivt hvis Polen nå blir med på den voksende listen over land som forby pelsdyroppdrett, uttaler Joh Vinding, direktør i dyrevelferdsorganisasjonen Anima.

Dyrevernorganisasjonen er ikke overrasket over de forferdelige avsløringene, men mener tvert imot at det er de uunngåelige konsekvensene av å holde ville dyr som mink i små bur der de ikke kan få utløp for sin naturlige atferd.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

De siste årene har flere og flere land i Europa valgt å innføre et forbud mot pelsdyroppdrett. Dette er land som inkluderer England, Østerrike, Norge, Belgia, Luxembourg, Serbia, Slovakia, Tsjekkia, Kroatia, Makedonia, Sveits, Tyskland, Slovenia, Bosnia, Hercegovina, Finland og sist Nederland.

Også i motebransjen er det en økende motstand mot pelsdyroppdrett, der store etablerte motemerker som Versace, Chanel, Michael Kors og Prada har kunngjort at de vil være pelsfrie i fremtiden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.