LESERINNLEGG: Samisk fortrinnsrett til land og vann

rein same

Vi i Nordland NKP har mottatt en forespørsel om uttalelse ang Finnmarksloven og vårt syn på Samenes eget Parlament. Vi har medlemmer i NKP som sto på barrikadene og ble bæret bort av politiet under Alta aksjonen.

Av Lena Adams, Leder i Nordland NKP og Rávnná Anita Horndal, 2. Kandidat Nordland NKP.

Det er hevet over enhver tvil at vi i Nordland NKP støtter Sametinget, Finnmarksloven, FNs ILO konvensjon 169 og menneskerettskomiteens soleklare krav om nødvendigheten av fortrinnrett for urbefolkninger i bruk av land og vann for å kunne opprettholde sin tradisjonelle kultur, næring og språk.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

Vi i Nordland NKP vil oppfordre folket i Nordland, Troms og Finnmark til å stå samlet. Det kommer til å bli ei utfordring å overleve og bevare vår egenart i møte med storkapitalen, globalisering, miljøkriminalitet, og global oppvarming. Vindkraftverk (f.eks. på Sjonfjellet) og gruvedrift (f.eks Nasa) truer livsgrunnlaget til ei hardt pressa reindriftsnæring.

Vi i Nord har mange felles interesser, møter mange felles utfordringer, og vi i Nordland NKP skal forsette å jobbe for folkemakt og mot pengemakt i Nord.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.