Nye ferjeruter i Nordland

nfk

Fra 1. januar blir det ny operatør og endrede fergeruter i sambandene Sandnessjøen – Bjørn – Løkta og Søvik – Austbø – Herøy – Brasøy.

Norled overtar driften fra dagens operatør Boreal. Begge sambandene betjenes av to ferger hver. En stor på 75 personbilenheter og en mindre på 50.

– Vi utvider kapasiteten en del, sammenlignet med i dag. I tillegg til noe økt frekvens, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

Det har vært en lang og omfattende prosess med de berørte kommunene. Sande opplever at man i all hovedsak er fornøyde med det nye tilbudet.

Les også:  Dette frykter vi i trafikken i Nordland

– Det er litt ulike behov som skal dekkes. Dermed blir ikke alle fornøyd med alt. Noen av innspillene har vi kunnet innfri. Mens andre ikke lar seg løse, blant annet grunnet pålagt hviletid hos mannskapet.

Nytt i det nye ruteoppsettet er blant annet at Løkta i større grad vil betjenes av direkterute, og ikke måtte inngå i trekantsambandet med Dønna. Dette klarer man ved å øke fra én til to ferger, noe som vil sikre både  bedre trafikkflyt og hyppigere frekvens.

Les også:  Skryt og penger til inkludering av unge i Saltdal

– Dette er gunstig både for reisende fra Bjørn, og for de som bor på Løkta. Vi mener å ha laget et ruteopplegg som er mer effektivt enn i dagens løsning, utdyper Sande.

Fra Herøy er avgangen klokken åtte på morgenen gjeninnført.

– Dette har vært etterspurt lenge. Og vi har klart å løse det uten at det går ut over kveldsavgangene, noe som ofte står i motsetning til hverandre når man skal planlegge innenfor skiftplanene som skal gå opp med tillatt arbeidstid. Arbeidstiden er regulert med maksimal arbeidstid daglig, ukentlig og månedlig. Vi er godt fornøyd med å kunne imøtekomme en del av ønskene, avslutter fylkesråd Monika Sande.

Les også:  Ny biskop i Sør-Hålogaland: – Vi skal lære av Bodø/Glimt

Rutetabeller og oppdatert reiseplanlegger finnes på www.reisnordland.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.