LESERINNLEGG: Greit at folkevalgte på Stortinget har millionlønn og dobbel så lang sommerferie som lærere?

Foto: Stortinget

Undertegnede kom i prat med en ung og fremadstormende lokalpolitiker i sommer. Hennes endelige mål var å sikre seg plass på Løvebakken. Ikke bare for politikkens skyld – nei da, hun innrømmet at det var like viktig å tenke karriere og god lønn. Det er vel i og for seg greit nok – i hvert fall ærlig sagt.

Av John Glenn Robertsen, samfunnsdebattant og medlem av Senterpartiet.

I Nettavisen var det en interessant artikkel (30.7.2020) om rikspolitikere som lever i sin egen komfortable boble. Jeg tenker på Stortinget. Dette er de samme folkene som ofte lager vansker for den vanlige arbeider, og som har et annet forhold til dette med personlig økonomi. 

Les også:  Samordna opptak har åpnet for søking - Nå kan du velge mellom rekordmange studier

Under sist valgkamp var det flere kjente politikere som ikke hadde vansker med å støtte eget parti med sekssifrede beløp (!) Det kan man gjøre fordi man tjener godt på Løvebakken – og da er det ikke bare den månedlige utbetalingen jeg mener. De har i tillegg frynsegoder som de fleste bare kan drømme om. 

MDGs Lan Marie Nguyen spyttet i 108 000 kroner. Hennes kollega Arild Hermstad var ikke noe dårligere. Byråd i Oslo og partifelle, Hanna Marcussen – nøyde seg med halvparten. Glemte jeg miljøpolitiker Hans Petter Sveen (MDG)? 100 000 kroner, takk! 

Les også:  Ny forskning: Arbeidsledighet er helseskadelig, spesielt for menn

Bjørnar Moxnes (Rødt) hadde penger på bok, og bidro med 72 000,- for å fremme Marx ideèr. Rødts gruppeleder i Oslo, Eivor Evenrud – bladde opp 50 feite lakser. 

Våre stortingsrepresentanter har hatt en rivende lønnsutvikling de siste årene. Har du det? Som lærer har jeg ikke merket noe til det. Da Dagsavisen (22.2.2018) konfronterte Ap`s finanspolitiske talsperson, Rigmor Aasrud om de gode lønnsavtalene, så svarte hun «Jeg er fornøyd med lønna» og «Jeg mener det er dumt å mene for mye om egen lønn». Javel. 

Les også:  Vil at Nordland fagskole skal kunne godkjenne egne studietilbud

Ordføreren i Oslo spanderte 88 000. SVs folk på Tinget hadde også pluss på konto og vel så det. Hver eneste (!) representant hostet opp 64 000 kroner. 

Yrkespolitikere bruker mye av tiden på å gå fra det ene møtet til det andre – fordi de er glad i å prate og kverulere. Jonas Gahr Støre – arbeidernes steinrike leder, mener forresten at politikere på Stortinget er seg fullt fortjent sommerferie i over 100 dager. De rydder kontoret når skoleelevene tar sommerferie, og vender tilbake når elgjakta starter på høsten.

Foto: Stortinget

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.