Fotballtalenter fra Bodø/Glimt viser muskler mot de beste spillerne i landet

Equinor

Fem fotballtalenter fra Bodø/Glimt deltar nå på Equinor talentleir i Porsgrunn. Spillerne som er plukket ut til å delta på leiren er blant landets beste i alderen 14 til 16 år. Etter en tøff vår med mye egentrening får ungdommene endelig spilt sammen i regi av Landslagsskolen. – Det er kult å endelig få deltatt på leiren, er gutta enige om.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt frafall i fotballen ettersom COVID-19 la mange begrensninger på treningsmuligheten. Men spillerne fra Bodø/Glimt har klart å holde ferdighetene vedlike gjennom våren og sommeren.  

– Det betyr alt for meg å delta på Equinor talentleir. Det er dette jeg har jobbet for siden jeg startet med fotball, sier en begeistret Cassander Krane Dreyer (14). 

Les også:  Fra butikkhyllene til håndballbanen – Har samlet inn 5 millioner

Nå er han og de andre lokale spillerne klare for å vise seg fra sin beste side under talentleiren i Porsgrunn.

NFF Landsslagskolen som støttes av Equinor Morgendagens Helter handler om å videreutvikle de beste fotballtalentene vi har her i landet, for å kunne få frem fremtidens landslagsspillere. Mange av de spillerne som deltar på Equinor talentleir vil være aktuelle for U-landslagsspill utover høsten.  

− På Equinor talentleir ser vi at spillerne vokser ved at de får trene sammen med de beste i sin aldersgruppe. De blir også veiledet av noen av de mest kompetente trenerne som fotball-Norge kan tilby. Spillerne fra Bodø/Glimt har virkelig bitt godt fra seg på leiren. Det er ingen tvil om at disse guttene har holdt formen ved like i koronaperioden, og det er slike forbilder vi ønsker å støtte slik at de kan ta steget videre, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

Les også:  Glimt henter inn 16-årig keeper fra Rana FK

På leiren deltar rundt 150 av de mest lovende fotballtalentene i Norge: G15 og G16-landslaget, to skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på G15 og G16, og to tropper med spillere fra G14. Det har blitt lagt ned et enormt stort arbeid de siste årene for å utvikle unge fotballspillere i Norge, og dette har også gitt gode resultater på de internasjonale rankingene. Arbeidet med å utvikle talentfulle fotballspillere skal forsterkes enda mer slik at vi også i fremtiden kan ha slagkraftige landslag.  

− Arbeidet med å utvikle fotballspillere er en langsiktig prosess, og vi er nødt til å gi et godt tilbud til de spillerne som ønsker å pushe seg selv for å kunne nå toppen. Vi har over tid sett at modellen vår med Landslagsskolen gir gode resultater, og flere av de som nå er etablerte toppspillere har vært innom vår modell. Dette inspirerer oss til å fortsette med talentutvikling, sier Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF.  

Les også:  Glimt skal ha solgt Joel Mvuka for 70 millioner

Talentleieren som vanligvis går av stabelen i juni er nøye tilrettelagt for å opprettholde smittevernreglene.

Disse spillerne fra Bodø/Glimt deltok: Alexander Van Der Spa, Cassander Krane Dreyer, Magnus Brøndbo, Sondre J. Solhaug og Andreas Rædergård Schjelderup.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.