Laksefisket har startet – Nye regler

laks

Laksefisket er i gang i store deler av landet. Statens naturoppsyn intensiverer nå oppsynet for å beskytte sårbar villaks mot ulovlig fiske, og vil formidle resultater fra kontroll på Twitter.

– De som fisker ulovlig, stjeler fra fellesskapet. Dette er miljøkriminalitet som kan ha store konsekvenser for sårbare villaksstammerNå intensiverer vi kontrollen på fisket langs hele kysten i samarbeid med politiet, Fiskeridirektoratet og Kystvakta, sier Morten Kjørstad, direktør for Statens naturoppsyn.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

I år ble det vedtatt nye regler for fiske etter laks, sjøørret og sjørøye i elv og sjø. Blant annet er antallet elver som er åpnet for fiske redusert fra 1030 til 440.

Bakgrunnen for regelendringen er å beskytte sårbare laksebestander mot overbeskatning, og for å sikre grunnlaget for et høstbart overskudd også i framtiden. Norge har et særlig ansvar for forvaltning av villaksen, og mange laksebestander i Norge er truet.

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

– Basert på antall tips og tilbakemeldinger vi har fått hittil, er det tydelig at folk synes at ulovlig fiske er ugreit. Vi oppfordrer alle til å tipse Miljødirektoratet eller politiet hvis de oppdager mulig ulovlig fiske, sier Kjørstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.