Jobber for nasjonal dronelinje på Andøya

nfk

Fylkesråd Elin Dahlseng Eide ber kunnskapsministeren om å opprette nasjonal dronelinje på Andøya.

I Solbergregjeringens forslag til statsbudsjett i 2022, lå det ingen penger til en landslinje i dronefag. Fylkesråd Elin Dahlseng Eide er skuffet, men gir ikke opp håpet.

-Vi har skrevet brev til vår nye kunnskapsminister Tonje Brenna, og ber om at det opprettes en landslinje i dronefaget fra høsten 2022, sier Eide.

Les også:  SV vil ha ny plan for Nord-Norge

Henvendelsen til Kunnskapsdepartementet baserer sin begrunnelse på Hurdalsplattformen, som legger et fokus på å «sikre en bærekraftig og effektiv offentlig sektor må den ta opp i seg utviklingen av ny teknologi.» Fylkestingsrepresentant Kjell Are Johansen fra Andøya er enig i at Andøy videregående skole har alt som trengs for en satsing på dronefaget.

-Vi mener en landslinje innen dronefag ved Andøy videregående skole vil sikre både intensjonen, samt sikre Stortingets vedtak om å styrke arbeids- og næringslivet i Andøysamfunnet, sier Johansen.

Les også:  Vil legge ned sykehuset i Lofoten: Alle melder seg ut av Vestvågøy Arbeiderparti

Andøy videregående skole tok i 2017, i samarbeid med Andøya Space Education, initiativ til utvikling og etablering av et nytt nasjonalt tilbud innen dronevirksomhet. Tilbudet skal bygge på Vg1 Elektro og datateknologi.

-Dronenæringen vokser veldig hurtig, og veksten skjer globalt. Næringen er i god utvikling i Norge. Til nå har veksten vært spesielt på forbrukermarkedet, men bedriftsmarkedet er også i kraftig vekst. Ikke minst vil det også komme vekst innenfor det militære markedet i Norge i årene som kommer. Andøya har arealer og plass til en slik aktivitet, avslutter fylkesråd Elin Dahlseng Eide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.