Delte ut 500 000 til idretten i Nordland

nordland fylke

77 lag og foreninger i Nordland fikk i dag mellom 2 000 og 17 000 kroner hver  til tiltak som skal få flere nordlendinger i aktivitet. Målet er å få nordlendingene i gang igjen etter koronapandemien.

Fylkesråd for kultur, klima og miljø, Kirsti Saxi, mener dette er et steg på veien for mange gode prosjekter rundt omkring i Nordland. Nedgangen i medlemstall under koronapandemien er vi nødt til å få bukt med, mener hun.

– Fysisk aktivitet henger tett sammen med god psykisk helse og god folkehelse, og derfor er det viktig å støtte formål som skal motivere flere nordlendinger til å bli fysisk aktive, sier hun.  

Les også:  Dette frykter vi i trafikken i Nordland

Pengene er tildelt gjennom fylkeskommunens idrettsstrategi, som nettopp har som mål å øke antall medlemmer og aktivitet i nordlandsidretten. Idretten skal også løftes frem som en aktør i samfunnsutviklingen, ifølge Saxi.

– Idretten er så viktig for inkludering og for å skape fine møteplasser som gir gode opplevelser sammen med andre. Rollen idretten har som samfunnsaktør er undervurdert, og den må vi få mer frem i lyset, mener fylkesråden.

Les også:  HentMeg-bussen i Bodø blir enda bedre

Nordlandsidretten har i år hatt en dramatisk nedgang i antall aktive medlemmer. Tallene fra samordnet rapportering viser en nedgang på nærmere 20 % for Nordland idrettskrets.

– Idretten har blitt hardt rammet under koronapandemien. Nedstengte anlegg og forbud mot treninger og konkurranser på tvers av kommunene har slått svært negativt ut for oss i Nordland, som bor veldig spredt. Her har vi en jobb å gjøre, i samarbeid med idretten og lokalsamfunnene, fastslår Saxi.  

Klubbene i Nordland har i høst vært invitert til å lage arrangement knyttet til den nasjonale kampanjen «Tilbake til idretten». Hovedfokus har vært sosiale rekrutteringsarrangement for barn og unge.

Les også:  Valgsjokk: Industri- og næringspartiet nest størst på Vega!

– Tilbakemeldingen fra idretten har vært overveldende. Derfor har vi valgt å gi flere mindre tilskudd til gjennomføring av tiltakene, i stedet for at noen få idrettslag skal få større beløp, sier Saxi. Fordelingen av tilskuddene har hun gjort etter at hun fikk oversikt over alle disse arrangementene. Hun har stor tro på at arrangementene kommer til å få flere i aktivitet over hele Nordland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.