Per Sundnes: KEiiNO imponerer i MGP

per sundnes

Poptrioen KEiiNO har festet et solid grep om favorittstempelet i MGP. På de norske spotifylistene er «Spirit in the Sky» den soleklart mest populære låten av årets bidrag, men det er ikke bare nordmenn som virker å ha sansen for låten. Det forteller markedssjef Carl-Henrik Tuwezen i Betsson.

– Fra dag én har «Spirit in the Sky» vært oddsspillernes store favoritt, men det er ikke bare nordmenn som har satset penger på KEiiNO. Det har også kommet mange oddsspill fra utlandet på sangen, så det er tydelig at den har slått godt an også utenfor landegrensene, forteller Tuwezen.

En perfekt troika
Per Sundnes som i år er MGP-ekspert for Betsson, er ikke overrasket over at utlendingene ser ut til å ha fått øynene opp for Tom Hugo, Alexandra Rotan og Fred Buljo.

Les også:  Mannen bak musikken i verdenssuksessen Frost tildeles ærespris

– De har en helt unik «sound» og skiller seg veldig ut i årets felt. Jeg var på forhånd redd det skulle bli mye, men Tom Hugo har et eget talent få lage fengende popmusikk, skryter nordlendingen

– Da jeg hørte om låten så jeg for meg at mye kunne gått feil, og det kunne lett blitt for mye, men de har funnet en perfekt balanse i låten. De har brukt joiken til Fred Buljo slik at det bare blir utrolig uttrykksfullt med masse følelse. I stedet for en billig gimmick gir det sangen en ekstra dimensjon. I tillegg har Alexandra Rotan en stemme som passer låten perfekt! Det er rett og slett en perfekt troika, mener MGP-eksperten.

Les også:  MUSIKK: Bodøbandet Innestæmme ute med EPen "Moder jord"

Med litt over en uke igjen til finalen begynner det virkelig å koke seg til, og Sundnes forteller at han allerede har sett KEiiNO opptre to ganger. Bodømannen forteller at han har blitt utrolig imponert:

– Det funker knallbra! Jeg har sett dem på scenen både under en konsert og på et kjøpesenter, og det har vært like bra i begge formater. Dynamikken sitter allerede! Mandag starter prøvene i Spektrum, og da får vi virkelig svar på hvor langt det kan gå for KEiiNO. Tidligere har man sett at favoritter ikke har fått formatet til å stemme når det virkelig gjelder, så neste uke blir utrolig spennende.

Les også:  Ny bok fra Museumsforlaget: Kunstsentrenes vekselstrøm

Rekordinteresse fra utlandet
Markedssjefen i Betsson forteller at Melodi Grand Prix alltid er et veldig populært spillobjekt blant nordmenn, men i år har det også vært stor interesse for den norske finalen fra utlandet. Så langt har det vært spesielt stor interesse fra Tyskland, Storbritannia og Danmark, og trenden er klar; alle tror på KEiiNO.

– Jeg kan ikke huske at det tidligere har vært så stor interesse fra utlandet for en låt i Melodi Grand Prix. Det kan virke som tyskere, engelskmenn og dansker elsker KEiiNO. Det lover jo godt for Norge sine sjanser om sangen skulle gå videre til Eurovision, sier Tuwezen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.