– Ikke kjør med sandaler!

naf.

Flip-flops og løse sandaler kan henge fast i gulvmattene eller i pedalene og skape farlige situasjoner i trafikken. – Ta deg tid til å skifte fra sandaler før du kjører bil i sommer, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF.

Når du kjører bil, bør du ha på skotøy som sitter godt fast på foten. Mister du kontakt med pedalene, eller skoen blir hengende fast, kan det få store konsekvenser.  

Les også:  Slik unngår du vannplaning og skader på bilen

– Skjer det noe uventet, må du kunne reagere raskt. Du må være sikker på at skoen henger med når du flytter foten fra gass til brems, sier Handagard.

Gode kjøresko er flate, har en myk såle og er ikke for klumpete. Hvis du stort sett går i sandaler ellers i sommer, anbefaler NAF å ha et par joggesko liggende i bilen.  

– Det tar bare noen sekunder å bytte sko, og gir deg en tryggere kjøretur. Selv om du bare skal til butikken eller stranda, er det verdt disse sekundene. Det kan være små marginer i trafikken, og blir foten hengende fast eller du mister kontakt med pedalene, kan konsekvensen bli stor, sier hun.

Les også:  Guide for single nordmenn: Slik starter du å date igjen

Det er heller ikke et godt alternativ å kjøre i sokkelesten eller barbent, ifølge NAF.  

– Det er fordi en liten stein kan utløse en refleks hvor du trekker til deg foten, i stedet for å trykke den normalt ned, sier Handagard.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.