Glimt vant gull i Eliteserien – Feiret med fyrverkeri

fyrverkeri

Bodø/Glimt skriver historie – for første gang i fotballklubbens historie siden 1916 er Glimt seriemestere i fotball og for første gang går gullet til en klubb fra Nord-Norge.

Gullet ble sikret etter 2-1 bort mot Strømsgodset søndag kveld. Kasper Junker og Philip Zinckernagel scoret tidlig i første omgang på Marienlyst stadion for Bodø/Glimt. Valdimar Ingimundarson satte inn et mål i slutten av andre omgang for Strømsgodset.

Så snart dommeren blåste av kampen og seriegullet var i boks dundret det i festfyrverkeri på Aspmyra stadion i Bodø.

Når Glimt lander på Bodø lufthavn mandag formiddag blir spillerne kjørt i en seriemester-dekorert buss fra flyplassen til rådhuset, ifølge en pressemelding fra Bodø kommune.

– Det er på denne ruta vi håper at publikum møter fram, med Glimt-skjerf og flagg, og heier på sine helter, sier arrangementsansvarlig Ørjan Heldal i FK Bodø/Glimt til NRK.