FrP mener elbileiere må betale lading selv

lade elbil

FrP gikk imot regjeringens forslag som vil gi alle i et sameie eller borettslag regningen for elbileiernes ladeutgifter. – Har du råd til å kjøpe elbil så har du råd til å lade den, poengterer FrPs Helge André Njåstad.

Forrige uken ble regjeringens forslag om endringer i borettslagsloven vedtatt. Hvor regjeringen vil at hele borettslaget eller sameiet skal belastes økonomisk dersom elbileiere ønsker å installeres ladere, oppgradere strømnettet eller utføre andre oppgraderinger for å legge til rette for elbillading. 

Dette er urettferdig politikk, ikke miljøvennlig politikk, understreker FrPs Helge André Njåstad.

– Mener et flertall på stortinget at folk som velger å ikke ha bil skal betale for at noen har kjøpt seg elbil? Jeg kan nesten ikke tro det. Det er som om politikere mister all fornuft i det noe høres ut som et miljøtiltak. Men miljøtiltaket vedtok vi for tre år siden da vi gjorde det enklere for elbileiere å få lov til å installere ladere. Jeg skulle ønske vi kunne holdt oss på den linjen. Det er også det vi kommer til å stemme for på torsdag.

Les også:  LESERINNLEGG: Ordføreropprør mot regjeringens elbiltvang

– For tre år siden satt jeg i samme komité og da gikk diskusjonen på at vi måtte gjøre mer for å legge til rette for at mennesker med elbil skulle få lov til å installere ladepunkter dersom forholdene lå til rette for det. Derfor endret vi eierseksjonsloven. Nå har man plutselig hoppet bukk over det som var en fornuftig lovendring, for så å endre loven til at elbilregningen skal belastes et helt borettslag eller sameie. Hadde jeg vært elbileier i et borettslag, så ville jeg vært flau.   

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

Dette er helt uforståelig, her mener nesten alle partier fra Høyre til SV og sikkert rødt og MDG, at folk som ikke bruker bil skal betale for de som eier elbil. Det er ingenting miljøvennlig ved det.

FrP ønsker å understreke at elbileiere må betale ladepunkter, oppgradering av strømnett og andre vedlikeholdsutgifter selv.

– Dersom sameie skal etablere felles ladepunkter på fellesareal, ja, så skal det være 100% enighet fra alle enhetene i sameiet om det. Jeg blir skremt over hvordan en Høyrestyrt regjering vil mikrostyre fellesutgiftene til et borettslag eller sameie. Dette vil potensielt øke de månedlige utgiftene markant for en enkeltperson eller familie, og det kanskje helt uten at disse personene vil utnytte seg av ladeinstallasjonene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.