Glad for stor søkning til dronefag på Andøya

drone

– Jeg er kjempefornøyd med at så mange ungdom har søkt det helt nye tilbudet Vg2 Dronefag ved Andøy vgs!, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide.

Tallene viser at det er hele 27 søkere til 15 studieplasser. Fem av søkerne er fra Nordland, resten er fra andre steder i landet. Den store interessen fra resten av landet kan ha sammenheng med at det bare er én annen videregående skole i Norge som har dette faget i år.

– Det er første gang dette faget tilbys i Norge, jeg er stolt over at vi ligger helt i front i Nordland, sier Dahlseng Eide.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Dronefag er en næring som vokser hurtig, og den vokser globalt. Det er et stort behov for dronepiloter innen ulike bransjer som blant annet søk/redning, brann, overvåkning og i Forsvaret. Fremover trenger vi dronepiloter og operatører som kan og forstår teknologien både på selve dronen og de ulike sensorene. Teknologimiljøet i Andøy gir perfekte rammer.

– Jeg kan ikke tenke meg et bedre sted for en droneutdanning enn i Andøy, som har arealer og plass til en slik aktivitet og ikke minst betydelig kompetanse på området, sier Dahlseng Eide.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Andøy videregående skole tok i 2017, i samarbeid med Andøya Space Education, initiativ til utvikling og etablering av et nytt nasjonalt tilbud innen dronevirksomhet. Dette miljøet har vært helt avgjørende for å få utviklet tilbudet – blant annet ved å utforme læreplan for faget, som bygger på Vg1 Elektro og datateknologi.

– Denne innsatsen har vært svært viktig og fortjener stor ros, sier fylkesråden.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Dahlseng Eide er veldig glad for at også romteknologifag på Andøy vgs. har fått stor søkning i år, med i overkant av 30 søkere.

– Det er tydelig at disse teknologifagene er med å løfte skolen som et spennende skolested, ikke bare for elever fra Nordland, men fra hele landet. Dette lover godt og Nordland tar nasjonalt lederskap i bransjen, avslutter fylkesråd Dahlseng Eide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.