NRK etablerer produktutviklingsteam i Bodø

nrk

NRKs teknologidivisjon etablerer seg i Bodø – Et konkurransefortrinn å være i hele landet, sier kringkastingssjefen.

I første omgang skal det ansettes 15 nye medarbeidere. De ansatte i Bodø vil samlokaliseres med NRK Nordland, og vil høre til i Teknologi-, produkt- og produksjonsdivisjonen i NRK. 

Medarbeiderne i Bodø blir en del av produkt- og teknologiutviklingsmiljøet som ellers holder til i Oslo. Miljøet designer og utvikler, forvalter og drifter publikumsprodukter som NRK TV, NRK Radio, NRK Super, YR og NRK.no.

Teknologidirektør Heidrun Reisæter forteller at NRK har behov for enda mer kraft i produktutviklingsarbeidet. NRK har de siste årene redusert antallet ansatte noe, men samtidig har det vært svært viktig å styrke kompetansen knyttet til digital produktutvikling, som for eksempel til utvikling av strømmetjenester.

Les også:  Advokat Snorre Ottemo Nordby fra Bodø får gjennomgå av YouTuber

– Vi ønsker å tiltrekke oss ettertraktede og dyktige utviklere og designere fra hele landet. Da er det bra å bevege seg ut av Oslo også, og vi ser dette som en god mulighet for å kunne finne kolleger fra andre produkt- og teknologiutviklingsmiljøer enn vi har rekruttert fra tidligere, sier Reisæter. 

Allerede nå starter jakten på utviklere og en leder for etableringen av teamet i Bodø. 

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

– Vi håper å rekruttere flinke folk som allerede bor i Bodø, bodøværinger som vil flytte hjem igjen og andre som søker spennende oppgaver og nye utfordringer ved å flytte på seg, sier teknologidirektøren.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen minner om at NRK både er og skal være til stede i hele Norge. 

– NRK skal kjenne Norge best, og vi skal speile hele befolkningen i journalistikken og programmene vi lager. Da må også organisasjonen vår være spredt i landet. Fysisk nærhet til folk er et konkurransefortrinn som vi ønsker å utnytte enda bedre, sier Eriksen.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

– Bodø er en by i sterk vekst og utvikling og NRK Nordland er et av de mest nyskapende redaksjonelle miljøene i hele NRK når det gjelder å teste ny teknologi for å nå enda bedre ut til folk. Så selv om det nye utviklermiljøet ikke skal jobbe direkte opp mot det innholdet NRK Nordland lager i det daglige er vi sikre på dette blir en veldig god match, sier Marius Lillelien.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.