Innsamlingsrekord for Ukraina

vipps

På tre døgn har nordmenn gitt mer enn 66 millioner kroner til mennesker som er rammet av krisen i Ukraina.

Søndag samlet seks hjelpeorganisasjoner seg til en felles innsamlingsaksjon til inntekt for menneskene i Ukraina. Mandag kveld arrangerte NRK en støttekonsert som en del av innsamlingsaksjonen.  

Så langt er det samlet inn mer enn 66 millioner kroner gjennom Vipps. I løpet av én time mellom kl 20 og 21 mandag kveld kom det inn mer enn 40 millioner kroner. 

Les også:  Sykkeltyverier koster mer enn biltyverier

– Vi har aldri opplevd makan til trøkk. Aldri har det vært samlet inn så mye penger på så kort tid gjennom Vipps. Den givergleden og viljen til å hjelpe menneskene i Ukraina som nordmenn har vist de siste døgnene, mangler sidestykke, sier Vipps-sjef Rune Garborg. 

Pengene som vippses til 2170 fordeles mellom Røde Kors, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Caritas, Kirkens Nødhjelp og UNICEF. 

Det er foreløpig mottatt 160.000 donasjoner via Vipps. Hver donasjon er i snitt 415 kroner. Antall donasjoner er ventet å stige, når donasjoner gjennom SMS også blir telt opp. 

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

– Tusen takk til alle som har bidratt til innsamlingsaksjonen og som fortsetter å gjøre det! Denne tv-aksjonen er en viktig milepæl for å samle støtte, og vi i Vipps vil fortsette å gjøre det enkelt å gi gjennom å vippse til 2170 så lenge det er behov for å hjelpe menneskene i Ukraina. Hvis alle gir litt, hjelper vi mange, sier Vipps-sjef Rune Garborg. 

Les også:  Brukthandelloven endres: Dette har vi kjempet for i 5 år

– Det er fantastisk å oppleve den vanvittige dugnadsånden og givergleden. Situasjonen i Ukraina er ikke en sprint selv om det står om livet til mange her og nå. Vi må rigge for et seigt maraton, og givergleden vi har sett i denne innsamlingsaksjonen må vare for at vi skal nå alle som trenger hjelp i tide, sier direktør Kristin Oudmayer i Unicef Norge på vegne av de seks organisasjonene bak innsamlingsaksjonen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.