ANNONSE: Les dette før du låner penger

Det å låne penger er en mulighet som mange benytter seg av, særlig når det kommer til lån til bolig og andre store ting der det ikke er å spare beløpet selv. Men i takt med at det har blitt enklere og enklere å låne penger i form av forbrukslån, har det blitt vanskeligere for deg som forbruker å velge riktig. For hva er det beste lånet for deg, og er det i det hele tatt det riktige valget for deg å ta opp et lån eller finnes det bedre løsninger? I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på alle disse spørsmålene, sånn at du kan føle deg mer selvsikker i det du velger å gjøre. 

Det kan være fristende å låne penger til ting. Og fordi det har blitt så enkelt å låne penger sammenlignet med sånn det var før, er det mange som kanskje låner når det hadde vært bedre å spare penger selv. For selv om det er lett å ta opp et lån, betyr ikke det at det nødvendigvis er det rette valget for deg. Her kommer noen ting du bør tenke over før du bestemmer deg. 

Les også:  ANNONSE: Lønner det seg for produksjonsbedrifter å etablere seg i Nord-Norge?

Er et lån det riktige valget for deg? 

Det å låne penger kan føles som en enkel løsning, og det er alt for mange som låner penger de egentlig ikke har råd til å betale tilbake. For at det skal være et bra valg å ta opp et lån, må man være sikker på at det å betale tilbake dette lånet passer inn i budsjettet ditt.  

Det å stille seg selv spørsmålet om man egentlig kan vente, og for eksempel spare penger eller finne en annen løsning, er også viktig – sånn at man vet om et lån er det beste valget.  

Les også:  ANNONSE: Lønner det seg for produksjonsbedrifter å etablere seg i Nord-Norge?

Hvilket lån skal du velge? 

Hvis du har bestemt deg for at det å låne penger er det som er riktig for deg, kommer neste skritt – nemlig å finne det lånet som vil være aller best for deg. Og her er det noen skritt som er viktige å følge. 

  • Sammenlign de forskjellige lånene. Dette er den beste måten å finne det riktige lånet på. Dette kan du selvsagt gjøre manuelt, men i dag finnes det tjenester som kan hjelpe deg med dette. Se på ting som renten, tilbakebetalingen totalt og andre faktorer i vilkår og betingelser. For små bedrifter kan det være litt andre betingelser, så husk å sjekke dette. 
  • Finn ut av hvordan et eventuelt lån passer inn i budsjettet ditt. Det kan være fristende å ta et lån, men det kan også sette deg i en dårlig økonomisk situasjon hvis du ikke kan betale det tilbake. Det å se på budsjettet sitt og se om det er nok penger til å betale tilbake lånet er en helt essensiell faktor i forhold til om det er en god eller dårlig idé å ta opp et lån. 
  • Tenk over hvilke andre muligheter du har. Kanskje du har tid til å spare penger og kjøpe det du trenger uten å ta et lån? Tenk over alle de forskjellige mulighetene dine og finn den beste løsningen. 
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.