Frykter rekordmange båtskader i år

tryg

Påsken er høysesong for sjøsetting av fritidsbåter, og med smittevernrestriksjoner forventes økt trafikk på sjøen.

– Høyt båtsalg og mange ferske båteiere gjør at vi frykter rekordmange båtskader i år, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

I fjor ble 13500 båtskader meldt inn til forsikringsselskapene, en økning på hele 25 prosent i forhold til året før, viser tall fra Finans Norge. Skadeserstatningene økte med 20 prosent, til over 600 millioner kroner. Aldri før har det vært registrert så mange båtskader som i fjor.

Les også:  3 av 10 har møtt stressede sjåfører under Black Week

– Man kan trygt si at båtsalget tok helt av da myndighetene oppfordret til Norgesferie. Trolig snakker vi om mange tusen ferske båteiere, noe som medvirket til økte havariskader og grunnstøtinger i tillegg til skader etter sammenstøt med andre båter, og skader mens båten lå fortøyd. Alt tyder på enda flere båter til sjøs i år, vi ser en markant økning i antall forsikrede fritidsbåter i det siste, sier Brandeggen som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg.

Les også:  Nye julevaner skaper pakkevekst

Det er vanlig med stor aktivitet i båthavnene i påsketiden, og store deler av båtfolket pleier bruke påskeferien til å klargjøre båten og ta sin første tur for året.

– Blir det fint vær kan det fort bli trangt i de mest populære områdene, ikke minst rundt Oslofjorden og i Viken fylke der de mest omfattende smittevernreglene nå gjelder. Båtene blir både større og raskere, og spesielt ferske båteiere bør virkelig ta båtførerprøven før sesongen starter. Det er en billig forsikring for å kunne navigere sikkert. I tillegg bør en holde lav fart og unngå rusmidler. Alkohol og båt er som vi vet en farlig kombinasjon, sier Brandeggen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.