Forventer stor påskeutfart på onsdag

fremtind

Det blir mye trafikk når 1,5 millioner nordmenn skal på hytta i påskeferien. Onsdag 5. april kan vi vente kø allerede fra tidlig om morgenen.

– Vi kan forvente mye påsketrafikk onsdag 5. april. Da er det lurt å reise hjemmefra grytidlig om morgenen eller sent på kvelden, råder skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Fremtind har analysert kjøredata* fra nordmenns bilkjøring i påsken 2020 og 2021, og det gir indikasjoner på når det er smart å kjøre. 

– På onsdag er det mye trafikk allerede fra klokken 9.00, men det roer seg betraktelig etter kl. 15.00, sier Hofstad-Nielsen.

Les også:  If: Du trenger trolig ikke bunadsforsikring

Trafikken hjem fra påskeferien er spredt over flere dager. Tallene indikerer at det er mange som reiser både 1. og 2. påskedag.

Fremtinds datterselskap, Fremtind Service, er Norges største utsteder av bombrikker og ser hvor mye trafikk det er på veien ut fra bompasseringer. Svein Skovly i Fremtind Service bekrefter funnene til Fremtind.

– Fredagen før påske og onsdag er påskeferiedagene hvor norske bilister passerer bomstasjoner klart flest ganger. Langfredag og påskeaften er dagene med minst trafikk. De dagene er det under halvparten så mange bompasseringer som fredag før påske, forteller Skovly.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Unntaket er trafikken over Øresund i påsken.

– Der er det flest nordmenn som kjører skjærtorsdag, langfredag og 2. påskedag, sier Skovly.

36 prosent, som tilsvarer over 1,5 millioner nordmenn, oppgir at de skal tilbringe tid på egen eller andres hytte i påsken. Det viser en undersøkelse som Respons analyse har gjennomført for Fremtind.

– Vi går inn i en årstid hvor det normalt skjer flere alvorlige ulykker. Det stiller enda større krav til oss som sjåfører. Unngå høy fart, forbikjøringer, og la mobilen ligge mens du kjører. Og husk å beregne god tid, sier Hofstad-Nielsen.

Thereses påskevettregler til kjøreturen:

  • Pakk bagasjen i bilen riktig. Sørg for at løse gjenstander er godt festet og sikret i bilen.
  • Overhold fartsgrensene og kjør etter forholdene.
  • Gjør deg ferdig med tasting før du kjører, og la mobilen ligge når du kjører.
  • Ta deg tid når du skal parkere og rygg alltid inn på parkeringen, ikke ut.
  • Ikke stol blindt på alle funksjonene i bilen, som for eksempel autopilot og ryggekamera.
  • Ta det pent ut av parkeringsplasser, veikryss og rundkjøringer, og når du skal «flette» i kø, inn og ut av kollektivfelt eller på motorveien.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.