Påskefeiring over hele landet

kirke

Denne uken feires påske i kirker over hele landet. Fra skjærtorsdag til 2. påskedag er det mer enn 3000 gudstjenester i Den norske kirke. – Påsken er mer enn påskekrim og Kvikk Lunsj, sier kirkerådslederen.

I kirker over hele landet – og verden – feires påske denne uken. Verdenssituasjonen danner et dystert bakteppe for årets påske.

– Kan vi ønske hverandre «god påske» når verden rystes av krig og menneskers lidelse? spør kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

Påskens fortelling er en fortelling på liv og død.

– Den handler om at døden og mørket ikke får det siste ordet. Den handler om en kjærlighet som er større enn døden, som sprenger dødens grenser. Påskenatt vinner lyset over mørket, og livet over døden. Derfor kan vi si god påske – også i år.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

I Den norske kirke er det mer enn 3000 gudstjenester fra skjærtorsdag til 2. påskedag. I tillegg er det konserter og åpne kirker flere steder. Se oversikt over arrangementer på skjerikirken.no.

– Påsken er mer en påskekrim og Kvikk Lunsj, sier Raaum og inviterer til å høre påskens budskap i kirken:

– Fortellingen om Jesu lidelse, død og oppstandelse kan du høre i en kirke nær deg.

Les også:  Solo – Norges sprekeste 90-åring

Kirken feirer påske fra palmesøndag, gjennom det som kalles den stille uke med skjærtorsdag, langfredag og påskenatt, frem til den store feiringen av oppstandelsen på påskedag.

  • Palmesøndag: Palmesøndag er feiringen av at Jesus red inn i Jerusalem på et esel, og mange hilste ham med palmeblader.
  • Skjærtorsdag: Jesus vasker disiplenes føtter og spiser påskelam sammen med dem. I det måltidet innstiftes nattverden som feires i kirkens gudstjenester.
  • Langfredag: På langfredag markerer kirken at Jesus ble korsfestet og døde.
  • Påskeaften: Påskeaften er ingen helligdag, og er dagen før påskedag. På denne dagen markeres det på en stille måte at Jesus lå i graven.
  • 1. påskedag: Påskedag, ofte kalt første påskedag, markerer kirken at Jesus står opp fra de døde. Dette er også det som feires hver gudstjeneste i kirken.
  • 2. påskedag: I norske kirkesamfunn feirer man denne dagen til minne om at den oppstandne Jesus viser seg for disiplene.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.