Hamstrer munnbind og Antibac på nettet

abonner

Coronaviruset har endret mange ting i samfunnet, ikke bare når det gjelder jobb, fritid, skole og arrangementer, men også hva vi kjøper.

I begynnelsen av coronakrisen hamstret folk matvarer som poteter og mel samt toalettartikler som toalettpapir, såpe og Antibac-produkter. Dette førte til tomme varehyller i butikkene i Norge og flere andre land, heldigvis har denne situasjonen endret seg. Men den siste tiden har folk også begynt å kjøpe ulike smittevernprodukter som for eksempel munnbind. Og det er særlig på nettet folk kjøper slike produkter, siden det ikke er så mange butikker som har slike varer.

Les også:  LESERINNLEGG: Det rustes til helsestrid i Nord-Norge

Det er mange årsaker til at man kjøper slike helseprodukter, man ønsker gjerne å være forberedt om butikker skulle bli utsolgt og man kan lagre artiklene i medisinskapet eller lignende for en senere anledning.

Men det handler også om pris, under høyden av coronapandemien var prisene på slike produkter høye, nå er prisene lave grunnet bedre tilbud på markedet, og derfor er det økonomisk smart å kjøpe ting som håndsprit og munnbind nå slik at man kan spare penger.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

Selv om coronasituasjonen virker å være under kontroll, skader det ikke å være forberedt på lignende tilstander i fremtiden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.