Første kartlegging av datasenternæringen

nfd

Som oppfølging av regjeringens strategi for datasenternæringen, har regjeringen bedt Statistisk sentralbyrå lage en kartlegging.

SSB har sammenstilt data for å få bedre oversikt over størrelsen på datasenternæringen i Norge.  viser at det har vært vekst i næringen i alle årene vi har statistikk fra.

– Datasenternæringen kan bli en viktig næring for Norge i fremtiden, og tallene viser at vi har et solid fundament å bygge videre på. Datasenternæringen bidrar til økt verdiskaping , sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

Kartleggingen fra SSB beskriver verdiskaping, investeringer og sysselsetting i datasenternæringen over en periode på syv år – fra 2010 til 2016. Datasenternæringen har hatt sterk vekst i løpet av disse årene. Samlet verdiskaping var i 2010 på 372 millioner kroner, justert for prisstigning. I 2016 hadde dette tallet økt til 749 millioner kroner, noe som vil si at næringen har mer enn doblet verdiskapingen i løpet av de syv årene det finnes tilgjengelig statistikk fra. Bare fra 2015 til 2016 var veksten i verdiskaping på 19 prosent.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Datasenternæringens samlede investeringer var i 2016 på 288 millioner kroner, justert for prisstigning. Dette er 40 prosent høyere enn beløpet for investeringer i 2010.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.