MUSIKK: Jimmy Smash ute med låta «Everglance»

playground

Med bakgrunn fra to vidt forskjellige musikksjangre skulle man ikke tro at Mikkel Graham Guttormsen og Håvard Lyngstad ville ende opp som duoen Jimmy Smash.

Mikkel vokste opp med lyden av A Tribe Called Quest, Gang Starr, The Roots og fordypet seg nærmest til en doktorgrad i J Dilla. Håvard på den andre siden, brukte tenåringstiden på å spille gitar og trommer med prog og trash metal som sine største inspirasjonskilder. Det viste seg likevelat nettopp de to ulike musikalske bakgrunnene, i symbiose, ble utgangspunktet for lyden av Jimmy Smash.

Les også:  MUSIKK: Richard Hawley slipper låta "Two For His Heels"

Deres første låt sammen var en cover av Fleetwood Macs «Landslide», siden kom debutsingelen «Macadamian». 

Som Jimmy Smash har duoen etablert et lydbilde på tvers av sjangre. Sydd sammen av moderne produksjon og estetikk på et teppe av klassisk musikk til en luftig versjon av neo-elektronisk soul. Med elementer, melodier, samples og produksjonsteknikker fra alle mulige sjangre, som pop, rap, soul, contemporary R&B, americana, og rock i en mix av digital programmering og organiske, analoge instrumenter har Jimmy Smash skapt en egen lun, varm og rik signatur.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.