Forenkler takstsystemet på buss i Nordland

nfk

Fra 2. mai 2022 endres prisen på buss i Nordland. -Vi forenkler prissystemet, legger opp til færre soner, og prisjusterer noe på de ulike produktene, sier gruppeleder for salg og marked, Marthe Andersen.

– Vi forenkler prisstrukturen på enkeltbilletter, og justerer prisene noe. En vanlig voksenbillett øker fra 39 kroner til 42 kroner. Barn og honnørbilletter blir da 21 kroner, altså ikke en veldig stor økning, påpeker Andersen.

For de aller fleste kundene vil betaling med app være den beste, og også den rimeligste løsningen.

Les også:  16,5 kilometer ny asfalt i Salten

– Som ellers i samfunnet ønsker man å effektivisere avviklingen av selve billettkjøpet. Det gjør regulariteten på bussene større, og vil være den enkleste måten å løse billett på, sier Andersen. 

Hvis man velger å betale på bussen vil det nå bli innført et såkalt ombord-tillegg. Det betyr at om du kjøper enkeltbillett med bankkort eller kontant, der man har mulighet for det, vil billetten få et påslag på 20 kroner for voksne, og 10 kroner for barn, studenter, honnør og militære.

– Dette gjøres for å gi et insentiv til å heller betale med app. Igjen – det handler om en effektiv avvikling av billettering. Det går veldig mye tid bort dersom alle skal betale manuelt, noe som går ut over alle andre passasjerene på bussen, underbygger Andersen.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

Ombord-tillegget har allerede eksistert noen år i Mo i Rana, Bodø og Narvik. 

Travel Pass, et reisekort som gir deg fri reise i 7 dager på alle Nordland fylkeskommunes ruter, buss, hurtigbåt og ferjer, har vært en suksess som bidrar til økt aktivitet for reiselivsnæringen. Prisen på Travel Pass har ikke vært justert siden det ble innført for fire år siden, og justeres derfor fra 990 kroner til 1290 kroner for voksne. Halv pris for barn. 

Les også:  Grøftrensk skadet kulturminne i Sortland

– Dette er et unikt produkt som gjør det mulig å være turist i Nordland, og bare benytte kollektivtransport. Jeg oppfordrer alle til å sette av en uke for å oppleve Nordland gjennom våre busser og hurtigbåter, også de som allerede bor her i fylket, avslutter Marthe Andersen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.