Daniela Reyes slipper debutalbumet «Engangsdager»

hes

En av årets aller mest spennende norske albumdebuter, kommer fra Daniela Reyes. Plata slippes 1. oktober, og har fått tittelen «Engangsdager», tar turen innom de fleste følelsene i registeret, uten å noen gang bli pompøs eller kjedelig.

Albumet åpner med et nedstrippede og luftig åpningsspor, som glir over i den aller første låten Daniela slapp, den briljant titulerte «Usikker musiker». Deretter kommer låtene som perler på en snor, med fine betraktninger titler og smarte språklig vendinger som et gjennomgangstema.

– Jeg startet på plateprosjektet i fjor, ved å ta med Andrea Horstad på hytta for å ta opp noen av låtene mine. Gitar og vokal ble tatt opp samtidig og målet var å fange «kjernen» i sangene. Videre tok jeg med dette til noen av de råeste musikerne jeg vet om. De la lag på lag, brettet ut og fargela låtene, forteller Reyes.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

Lydbildet på plata snur seg fra skjør akustisk visepop med klassiske strykere, til trekkspillindusert maksimalisme på en femøring. Platen er også gjennomgående preget av elegante passasjer med blåsere og strykere. Det låter av jazz, pop, indie, vise, til og med ultrafengende partier som sender tankene i retning av Maj Britt Andersens udødelige barneplater, som Daniela unektelig er oppvokst med. Reyes klare og jordnære stemme er sølvtråden som binder det hele sammen.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

– Dette er jo en slags viseplate, men ettersom at jeg også har bakgrunn fra andre sjangere, er det trekk derifra jeg ønsket å vise. Jeg ønsket at låtene noen steder skulle være litt mer ekspressive og med litt større dynamikk, enn den mer typiske vise-popen. Jeg ville også at siden jeg spiller såpass «fint», skulle det være en del lyder med mer motstand og tekstur. Samtidig har det hele tiden vært viktig å ikke overdøve. Musikerne har fargelagt og subtilt laget større og bredere lydbilder, forteller hun.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Denne debutplata plata gir oss virkelig lyst til å se Daniela Reyes på en scene med disse nye låtene snarest! Derfor passer det fint at hun allerede er bekreftet til flere av landets scener i høst:

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.