Fantastisk at Træna får nytt fiskemottak!

nfk

– Det er veldig gode nyheter for fiskerinæringa på Helgeland og hele Nordland at det nå ser ut til å bli et nytt fiskemottak på Træna, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helen Haukland.

Fiskemottaket Træna Seafood stengte dørene for godt i februar i år. Med det kunne ikke lenger fiskerne levere fersk fisk i Norges eldste fiskevær, og 15 arbeidsplasser ble borte.

Les også:  Kulturdirektoratet har vurdert museene i Nordland

Stengingen fikk betydning for fiskerinæringen på hele Helgeland. Træna Seafood hadde fiskemottak fem steder langs kysten: Bolga, Nesøya, Bratland, samt Husøy og Selvær. Mellom 200 og 300 båter har levert fangst på disse stedene det siste halvannet årets før stengingen var et faktum.

– Å få avsetning på fisken er selvsagt helt avgjørende for de som har sitt yrke på havet. Derfor er det så bra og så viktig at mottaket på Træna nå kommer i gang igjen. Det kommer til å bety masse for fiskerinæringen på Helgeland, ja faktisk i hele Nordland. Det vil bidra til stabilitet og forutsigbarhet for fiskerne og gjennom det bedre rekruttering til næringen.  Det er bare å berømme aktørene som nå har gått sammen for å lage det nye fiskemottaket – godt jobba!, avslutter fylkesråden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.