Mot normalisering i boligmarkedet i Nordland

boligprodusentene

Ifølge Boligprodusentene går det mot normalisering etter virkningene av covid-19, salget av nye boliger i juni 2021 var 1 prosent over salget i juni 2020, salget av nye boliger i første halvår 2021 var 38 prosent over salget i første halvår 2020, og salget av eneboliger var 39 % over, småhus 42 % over og leiligheter var 37 prosent over første halvår i fjor.

– Det synes som effekten av covid-19 er på vei ut av boligmarkedet. Salg og igangsetting første halvår ligger nær gjennomsnitt for de siste årene. I fritidsboligmarkedet bekrefter halvårsrapporteringen høy etterspørsel, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

Les også:  Røykvarsler og pulverapparat: - En veldig billig livsforsikring

– Det er gledelig å se den positive utviklingen i Rogaland, som lover godt for boligforsyningen i regionen. På samme måte leverer Akershus sterke tall for både salg og igangsetting, sier Per Jæger.

Fra Oslo er det ikke noe nytt, og tilskuddet av nye boliger er fortsatt godt under det som hovedstaden trenger for å holde prisutviklingen under kontroll.

– I lys av den ferske klimarapporten er det påtagelig at norske myndigheter i høringsforslaget til nye TEK-krav ikke har foreslått å tilpasse teknisk forskrift til EUs regler for bærekraftig finansiering (EUs taksonomi). Manglende tilpasning til EU-regelverket kan gjøre boligfinansieringen dyrere, avslutter Per Jæger.

Les også:  – Dropp Nord-Norgebanen

Salget av nye fritidsboliger i første halvår 2021 var 133 prosent over første halvår 2020.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.