Ny undersøkelse: For tidlig å friskmelde næringslivet

smb norge

Hver femte småbedrift ser fremdeles reell fare for konkurs i kjølvannet av pandemien, og 25 prosent av virksomhetene beskriver sin økonomiske situasjon som svak. Det viser en fersk undersøkelse blant SMB Norges medlemsbedrifter.

Selv om arbeidsledigheten faller og pilene tilsynelatende peker oppover i norsk økonomi, ser virkeligheten annerledes ut for mange av landets små og mellomstore bedrifter. En ny undersøkelse viser at det fremdeles er mange som kjenner på ettervirkningene fra de omfattende tiltakene som ble innført for å hindre smittespredning under pandemien.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Hele 20 prosent av bedriftene som deltok i undersøkelsen svarer at faren for konkurs eller avvikling fortsatt er til stede.

Kristin Hofstad, som er konstituert administrerende direktør i SMB Norge, mener beslutningstakerne nå må prioritere tiltak som sikrer at også de mest sårbare virksomhetene kommer seg helskinnet igjennom pandemien.

– Gjennom hele denne krisen har vi jobbet målbevisst for å sikre at så mange levedyktige bedrifter som mulig skal overleve. Denne undersøkelsen viser at vi fremdeles har en lang vei å gå før vi kommer dit. Det er altfor tidlig å friskmelde hverdagsnæringslivet og det er direkte misvisende å hevde at krisen allerede er over, fastslår Hofstad.

Les også:  LESERINNLEGG: Døgnåpent PCI-senter må på plass!

SMB-sektoren i Norge står for rundt halvparten av verdiskapingen og er selve ryggraden i norsk økonomi. Hofstad håper at den nye regjeringen ser verdien av å sikre levedyktige forhold for sektoren også i årene som kommer.

– I Arbeiderpartiet pleier man å si at «alle skal med». Det synes jeg er et godt utgangspunkt for å sikre et levedyktig hverdagsnæringsliv over hele landet, også etter pandemien. Vi kan ikke trekke opp stigen før alle har fått muligheten til å klatre opp, også de med de minste økonomiske musklene, legger hun til.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.