SMB Norge

SMB Norge: Regjeringen gir næringslivet en kald skulder

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2024 er kjemisk fritt for gode nyheter til næringslivet. SMB Norge, landets interesseorganisasjon for små og mellomstore bedrifter, stiller nå spørsmål om Arbeiderpartiet og Senterpartiet ikke ønsker... Les mer »
google

Konkursboom i Nord-Norge: Bodøværing og Google-topp lanserer krafttak

Nye tall viser en kraftig økning i antall konkurser blant norske bedrifter, hvor størst prosentvis økning er i Nord-Norge. Nå snur Google seg rundt for å hjelpe næringslivet gjennom uroen sammen med... Les mer »
SMB Norge

Regjeringen fortsetter å svikte bedriftene

Strømstøtten videreføres og forsterkes for husholdningene, kultur, landbruk og frivilligheten. SMB Norge er skuffet over lite nytt for bedriftene. Tirsdags ettermiddag presenterte statsministeren, finansministeren og olje- og energiministeren flere endringer i strømstøtteordningen.... Les mer »
SMB Norge

Ny undersøkelse: Få bedrifter kan søke om strømstøtte

Kravet om strømintensitet, dokumentasjonskrav og vanskelig skjema utelukket nesten alle småbedrifter fra å søke på regjeringens strømstøtteordning. Det viser en fersk undersøkelse fra SMB Norge. Hele 92 prosent av bedriftene har ikke... Les mer »
SMB Norge

SMB Norge: – Strømpakken en «tikkende byråkratibombe»

Strømpakken for næringslivet som ble presentert fredag morgen bommer på ett av de viktigste kriteriene for å treffe landets minste bedrifter. Nemlig at den må være forutsigbar og lett å benytte. SMB... Les mer »
SMB Norge

3 av 10 småbedrifter har følt seg aktivt motarbeidet av myndighetene

Halvparten av de små og mellomstore bedriftene opplever at rapporteringskrav går ut over verdiskapningen og 30 prosent mener de har blitt aktivt motarbeidet av myndighetene. Det viser en ny undersøkelse blant SMB... Les mer »
SMB Norge

Skandale: Hver sjette småbedrift frykter konkurs på grunn av høye strømpriser!

Mange småbedrifter frykter konkurs dersom regjeringen ikke tar grep for å lette byrden med høye strømpriser i vinter. Det går frem av en fersk undersøkelse blant SMB Norges medlemmer. Den eksplosive økningen... Les mer »
SMB Norge

Ny undersøkelse: Bedriftene har mistet tiltro til politikerne

Småbedriftene opplever at politikerne ikke forstår alvoret i deres situasjon og har mistet troen på at de vil få hjelp som er nødvendig for å komme seg gjennom krisen. Samtidig øker frykten... Les mer »
smb norge

Ny undersøkelse: For tidlig å friskmelde næringslivet

Hver femte småbedrift ser fremdeles reell fare for konkurs i kjølvannet av pandemien, og 25 prosent av virksomhetene beskriver sin økonomiske situasjon som svak. Det viser en fersk undersøkelse blant SMB Norges... Les mer »
bedriftsforbundet

Forsiktig optimisme blant norske småbedrifter

Fem måneder etter at norsk næringsliv ble kastet ut i den verste krisen siden krigen, ser man nå tegn til en gryende, men likevel forsiktig optimisme hos landets småbedriftseiere. Det viser en... Les mer »