Deler ut stipend til kvinnelige dirigenter

klassisk musikk

Norges Musikkorps Forbund og Tryg Forsikring ønsker å gjøre stas på kvinnelige dirigenter i forbindelse med kvinnedagen 8. mars. Derfor deler de nå ut tre stipender til kvinnelige dirigenter med fremtidsplaner.

Hvert stipend er verdt 20.000 kroner, og skal fungere som et bidrag til videre utvikling av dirigentkarrieren. Etter å ha gått gjennom 19 flotte søknader landet juryen på disse tre flotte vinnerne.

Heidi Synnøve Lien (34) har mastergrad i musikkvitenskap, i tillegg til praktisk-pedagogisk utdanning. Hun startet sin dirigentkarriere i 2022, da hun fikk sin første dirigentjobb i skolekorps. Hun fant raskt ut at dette var det hun var ment for å jobbe med, og etter kort tid landet hun jobb i to korps til.

Les også:  Dramaserien «Fling» kommer på TV 2 Play

Beate-Iren Gråberg (37) er utdannet adjunkt, og jobber for tiden som dirigent og musikklærer på Øyer Kulturskole. Hun har også jobbet som skolekorpsdirigent i noen år. Hun studerer Digitale Dirigentstudier ved Universitetet i Stavanger, og har tenkt å fortsette med videre dirigentstudier etter dette.

Elin Gripstrand er i gang med Bachelor i orkesterdirigering ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, og har vært en del av korpsmiljøet fra ung alder. Hun begynte sin dirigentkarriere i militærkorps i Sverige som 19-åring, og holder fremdeles på med dette til tross for en påtvunget pause under pandemien. I tillegg til studier er hun også frilans-dirigent for ulike korps.

Les også:  MUSIKK: Bodøbandet Innestæmme ute med EPen "Moder jord"

I tillegg til de tre heldige vinnerne av hvert sitt stipend på 20.000 kroner besluttet også juryen å gjøre litt stas på en søker til ved navn Lotte Kaspersen. Hun er bare 18 år gammel, og har fått stigende interesse for dirigentyrket i løpet av hennes 11 år i Jåtten Skolekorps. Hun har deltatt på dirigentkurs under NMF sine sommerkurs, og har fått prøve seg som dirigent på et par konserter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.