Et ungt fylkesråd skal styre Nordland

nfk

Det er et nokså ungt fylkesråd som vil bli valgt under Nordland fylkestings konstituering i neste uke. – Unge, og svært erfarne politikere, sier en fornøyd kommende fylkesrådsleder, Svein Øien Eggesvik.

Under fylkestingets konstituering 23. oktober på Sortland vil det nye fylkesrådet i Nordland velges. Den nye posisjonen består av Høyre, Senterpartiet, Fremskrittspartiet og Venstre.

– Jeg er svært fornøyd med sammensetningen av fylkesrådet. Vi har store ambisjoner for Nordland, og med denne relativt unge gjengen i førersetet har vi muligheten til å gjennomføre mye god politikk til beste for Nordland og nordlendingen, sier kommende fylkesrådsleder Svein Eggesvik (Sp).

Marianne Dobak Kvensjø vil være nestleder og fylkesråd for samferdsel. Hun mener det nye fylkesrådet vil gi en ny, tydelig retning i politikken for nordlendingene, og kan nesten ikke vente på å få sette i gang.

Les også:  Boliger til flytninger i Nordland: – Vil ha frivillighet framfor tvang

– Vi gleder oss til å komme i gang med vårt arbeid. Vår politikk skal tilrettelegge for næringslivsutvikling og arbeidsplasser i hele Nordland, og bidra til at det er godt å bo og leve her, sier nestleder og fylkesråd for samferdsel Marianne Dobak Kvensjø (H).

Fylkesrådsleder Eggesvik viser til at det er mange viktige saker som har stor betydning for utviklingen av Nordland å gripe fatt i.

– Vi står overfor mange store og viktige saker fremover. Vi ønsker å ansvarliggjøre og løfte det politiske ansvaret og dermed også muligheten for å gjennomføre vår felles politikk bedre, underbygger Eggesvik.

Les også:  Nye Narvik vgs: – Byggeprosessen starter i 2027

Det kommende fylkesrådet utvider med en fylkesråd, og vil bestå av syv fylkesråder som vil utøve den daglige driften av Nordland fylkeskommunes tjenester.

– Vi har valgt å utvide med en fylkesråd fordi det skjer svært mye i Nordland framover, og for at ikke fylkesrådene skal ha for brede fagområder å styre, mener vi dette blir en god løsning. Som en del av denne omorganiseringen, har vi valgt bort å ansette politisk rådgiver for fylkesrådet, avslutter nestleder Dobak Kvensjø.

Les også:  Går for oppstart Glombergan i 2026

Følgende personer er foreslått til det nye fylkesrådet: 

Fylkesrådsleder: Svein Øien Eggesvik, Senterpartiet 

Fylkesrådets nestleder og fylkesråd for samferdsel: Marianne Dobak Kvensjø, Høyre 

Fylkesråd for næring: Bjørn Larsen, Fremskrittspartiet 

Fylkesråd for utdanning og kompetanse: Joakim Sennesvik, Høyre 

Fylkesråd for finans og organisasjon: Aina Nilsen, Senterpartiet 

Fylkesråd for samfunn, kultur og miljø: Arne Ivar Mikalsen, Venstre 

Fylkesråd for utbygging og eiendom: Lise Henriette Rånes, Høyre

Den politiske plattformen og tiltredelseserklæringen vil legges frem til når fylkestinget konstituerer seg den 23. oktober på Sortland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.