Vidar Lønn-Arnesen er tilbake med «Tid – i skuddet»

radio

Vidar Lønn-Arnesen gjenoppliver det klassiske listeprogrammet fra 60-tallet. Musikken, listene og lyden av mentometerknappene er med. Til og med kona Tove er med, som hun også var på 60-tallet.

Programleder Vidar Lønn-Arnesen lover samme fengende popmusikk, samme plassering, lyden av «surra» og et sprudlende publikum.

– Meningen er at programmet skal bli så originalt som mulig, bare uten mentometerknappen, sier mannen som innførte listepop-musikken i NRK.

Her er det bare å glede seg til fantastisk musikk og gode gamle gjester i studio hver fredag utover vinteren og våren.

Lønn-Arnesen som selv hadde ideen til programmet på 60-tallet, håper at «Tid – i skuddet» kan friske opp de beste minner, og skape den samme begeistringen hos dagens lyttere.

Spent Lønn-Arensen
Og med 60 års mellomrom er det ikke til å legge skjul på at radioverten som ledet programmet i hele 25 år på NRK, er ekstra spent på hvordan programmet blir mottatt av dagens publikum.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

– Jeg er like spent i dag, som den ettermiddagen 23. April i 1965, da vi sendte det aller første programmet, sier han beskjedent.

Den gang var «Ti – i skuddet» en dundrende suksess med tusenvis av lyttere som samlet seg rundt radioen i alle aldre klokken 17.00 annenhver fredag.

– Populært var det også fordi vi ikke bare holdt oss i NRKs Store studio. Vi reiste på kryss og tvers i landet og besøkte skoler, idrettshaller, kulturhus og kinosaler. Uansett hvor vi kom, var det lange køer, forteller han.

Kona med fra starten
Ekstra betryggende er det kanskje at daværende sekretær, som senere ble hans kone, Tove Sjøbæk, er med som «mentometer-stemme» og medhjelper.

– Vi møttes jo da jeg var helt fersk i NRK, så det er veldig stas å få muligheten til å jobbe sammen igjen, smiler paret som i høst feiret gullbryllup.

Les også:  MUSIKK: Richard Hawley slipper låta "Two For His Heels"

Fra første gang «Ti – i skuddet» gikk på lufta, var det to ungdomsjuryer på 200 stykk, 100 i hver gruppe, som fikk trykke på mentometerknapper og bestemme resultatlisten.

«King Of The Road» med Roger Miller, «The Minute You’re Gone» med Cliff Richard og «Det var i vår ungdoms fagraste vår» med Sven-Ingvars toppet listen i det første programmet.

Det er denne resultatlisten som gjenopplives når Lønn-Arnesen skal i ilden igjen på fredag.

– Lytterne får høre alt fra Cliff Richard, Gerry & The Peacemaker, The Searches, Gunnar Wiklund, Shirley Bassey, Roger Miller med flere. Det blir en herlig blanding, smiler han.

Gjestene fra 60-tallet
Han avslører også at det blir et møte med Bente Lind fra Rygge, som var den aller første norske kvinnelige artisten på listen i «Ti – i skuddet».

– Mange husker nok hennes «He is my boy» og «Goodbye Jimmie, Goodbye», avslutter han.

Les også:  Ny bok: Matoma – aldri god nok

En rekke andre gjester fra den gang er også med i den nye serien. Deriblant Åse Kleveland, Odd Børre, Trond Graff fra The Pussycats, Bjørn Nordvang fra The Vanguards, Stein Ingebrigtsen og Kjell Karlsen, som vare store stjerner på 60-tallet.

Ti – i skuddet er blitt til Tid – i skuddet
– Dette er en aldri så liten musikkhistorisk begivenhet. Vidar Lønn-Arnesen var en pioner med tanke på å få introdusert lister og populærmusikk til Norge, sier Arne Sandvik som er redaktør for Radio Vinyl.

Nå kan nye generasjoner få en smak av hvordan det var i begynnelsen.

At programmet nå heter «Tid – i skuddet» og ikke «Ti – i skuddet», skyldes at NRK sitter på rettighetene til navnet, samt at dette er et helt nytt program med det originale innholdet.

– Dette er også en hyllest til det klassiske «Ti – i skuddet» sier Vinyl-redaktøren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.