Stadig vanskeligere å komme inn på Politihøgskolen i Bodø

politihøgskolen

Spente søkere over hele landet har nå fått vite om de kom inn på studiet de ønsket seg. I årets opptak til politiutdanningen økte poenggrensene ved alle tre studiesteder.

Politihøgskolen tilbyr Bachelor – politiutdanning ved de tre studiestedene Oslo, Stavern og Bodø. Den største økningen i poenggrense finner vi i år i Bodø, som har gått opp 2,0 poeng. Studiestedene Stavern og Oslo har økt med henholdsvis 1,6 og 1,5 poeng. Dette er første gang poenggrensen passerer 50 ved alle tre studiesteder.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

– Høye poenggrenser er gjerne et uttrykk for at en utdanning er populær. Søkertallene ved søknadsfrist i år viste en økning på nesten 24 prosent sammenlignet med i fjor, så vi hadde en viss forventning om at dette ville komme til uttrykk i poenggrensene, sier fungerende seksjonsleder Linn Hege Lauvset.

– De fleste som søker opptak til politiutdanningen søker ved alle våre tre studiesteder. I år så vi at en høyere andel enn tidligere hadde Bodø som sitt førstevalg, og dette er nok med på å forklare at poenggrensene øker mest der i år, sier Lauvset.

Les også:  LESERINNLEGG: Bodø2024 og forsoning i Nordland

Det var 4 284 som søkte Bachelor – politiutdanning i år. Etter å ha fått godkjent alle opptakskrav og blitt funnet egnet til politiutdanningen, satt Politihøgskolen igjen med 591 kvalifiserte søkere i konkurransen om 400 studieplasser.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.