Erna Solberg møtte gründeren Hans Gude Gudesen i Ocean GeoLoop

Ocean GeoLoop

Statsminister Erna Solberg besøkte Ocean GeoLoop AS i Verdal nylig. Her fikk hun orientering av Ocean GeoLoop, SINTEF og Norske Skog. Ocean GeoLoop AS utvikler, piloterer og kommersialiserer multifunksjonell miljøteknologi for karbonfangst, -lagring og utnyttelse.

Selskapets løsninger bygger på mer enn 15 års forskning og utvikling i nært samarbeid med blant annet SINTEF i Trondheim. Det siste året har Ocean GeoLoop AS utviklet et tett industrielt samarbeid med Norske Skog, som nylig gikk inn på eiersiden i selskapet.

Ocean GeoLoop AS, som ble etablert av Hans Gude Gudesen i 2020, har hovedkontor i Verdal Industripark hvor statsminister Erna Solberg besøkte selskapet i dag.

Les også:  Konkurransetilsynet varsler mulig stans i Norwegians oppkjøp av Widerøe

– Her fikk statsministeren innsikt i Ocean GeoLoop AS sine planer og løsninger. Videre en orientering om det gode samarbeidet som selskapet har etablert med Norske Skog og SINTEF. Dette har blant annet ført til en felles søknad til regjeringens nye virkemiddel for grønn omstilling av norsk næringsliv; Grønn Plattform. Det var en engasjert statsminister som fikk presentert våre perspektiver og løsninger på den globale klima-, miljø og ressurskrisen, sier Odd-Geir Lademo som er adm. direktør i Ocean GeoLoop AS.

Vi oppfattet at statsminister Erna Solberg er veldig opptatt av betydningen av å ha gode gründere i Norge for å lykkes med å utvikle et bærekraftig og fremtidsrettet norsk næringsliv. Gjennom et langt samarbeid med internasjonale forskning- og innovasjonsmiljøer, deriblant SINTEF og Universitetet i Bergen, har Hans Gude Gudesen vært arkitekten bak etableringen av  Ocean GeoLoop.

Les også:  Reagerer på Helse Nord-forslag: - Vil ha satsing, ikke nedbygging

– Ocean GeoLoop er et godt eksempel på hvilken betydning dyktige og visjonære gründere som Hans Gude Gudesen har for å utvikle nye fremtidsrettede løsninger og næringer, sier styreleder Anders Onarheim i Ocean GeoLoop.

Ocean GeoLoop er etablert for å industrialisere innovativ miljøteknologi med svært stort, globalt skaleringspotensiale. Prosjektsøknaden til Grønn Plattform fokuserer på å pilotere et disruptivt, tekno-biologisk og multi-funksjonelt system, GeoLoop Column, som potensielt sett kan bidra sterkt til å løse verdens kombinerte klima-, miljø og ressurskriser, og på denne basis realisere nyskapende nasjonal og eksportrettet verdiskaping og grønn omstilling, særskilt rettet mot matproduksjon.

Les også:  LESERINNLEGG: Vi har ikke råd til å tape tillit

– Dagens besøk markerer oppstarten på en svært spennende høst for vår satsing, sier Odd-Geir Lademo. Han har mer enn 25 års samlet fartstid i NTNU og SINTEF, hvor han har vært forskningsleder i SINTEF og professor ved NTNU.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.