Deltakerne i Arctic Race of Norway klare: Kristoff og Leknessund får tøff konkurranse

Arctic Race of Norway

Thor Hushovd mener Kristoff er storfavoritt på de to første etappene i Arctic Race of Norway, men tror sammenlagtseieren går til Frankrike eller Belgia i år.

Hushovd tror Warren Barguil og Ben Hermans, som begge har vært med i Arctic flere ganger tidligere, er de største favorittene til å vinne sammenlagt. Han mener også det er mange sterke norske ryttere med, og tror flere av disse kommer til å hevde seg underveis.

– Jeg holder Kristoff som storfavoritt til å vinne de to første etappene. Det blir også veldig spennende å se formen til Andreas Leknessund. Bystrøm har vist frem til nå i år at han kan vinne Arctic Race of Norway sammenlagt, men han kommer tilbake fra skade, noe som gjør han mer usikker. Ellers er Hoelgård i god form, og både han og Eiking kan kjempe om sammenlagtseieren. Edvald Boasson-Hagen blir en spennende joker på hver etappe, sier Hushovd.

Warren Barguil returnerte til Arctic Race of Norway i 2019 for å revansjere seg etter han bokstavelig ble blåst av veien over Ifjordfjellet i Finnmark året før. Han overtok ledertrøya på toppen av Storheia på den tredje etappen, men mistet sammenlagtseieren med ett sekund da feltet sprakk opp på den siste etappen i Narvik. Når han stiller til start i år er det helt sikkert med mål om å få navnet sitt gravert inn i trofeet som den åttende vinneren av Arctic Race of Norway. Dronningsetappen til Målselv fjellandsby passer godt til den tidligere franske mesteren som ble King of the Mountains i Tour de France 2017. Men også Ben Hermans, som vant etappen opp til fjellandsbyen forrige gang, i 2015, har helt sikkert ambisjoner om å vinne sammenlagt denne gangen.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Ikke mindre enn 11 Tour de France-lag stiller opp når rittet starter i Tromsø 5. august.  Astana-Premier Tech med tidligere U23-verdensmester Samuele Battistella, AG2R-Citroën med klassikerstjernen Oliver Naesen, Bora-Hansgrohe med sin kaptein Juraj Sagan, Cofidis med Giro d’Italia-etappevinner Victor Lafay, Qhubeka-NextHash med Nic Dlamini, TotalEnergies med den spanske klatreren Cristian Rodriguez og Paris-Roubaix-vinner Niki Terpstra, Intermarché-Wanty Gobert med nordmannen Odd Christian Eiking, som vant etappenn opp til Storheia for to år siden, og Uno X med Markus Hoelgaard som vant den siste etappen i Narvik dagen samme år.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Alexander Kristoff, som starter for det norske landslaget, jakter sin sjette etappeseier i Arctic Race of Norway. Hans mulighet er først og fremst på de to første etappene, som favoriserer de beste spurterne. Han vil imidlertid få hard konkurranse fra Christophe Laporte (Cofidis), Martin Laas (Bora-Hansgrohe), Bryan Coquard (B&B Hotels- KTM), Dan McLay (Arkea-Samsic), Rudy Barbier (Israel-Start Up-Nation), Clément Venturini (AG2R-Citroën), Edouard Michael Grosu (Delko), Manuel Penalver (Burgos-BH) og Juanjo Lobato (Euskaltel- Euskadi).

Edvald Boasson-Hagen jakter sin første etappeseier i Arctic Race of Norway. Han ble nummer to etter Kristoff inn til Harstad i 2015, og det er hans foreløpig beste plassering. Daglig leder Knut-Eirik Dybdal gleder seg til å se etablerte norske ryttere bli utfordret av de yngre, og viser til at Arctic Race of Norway siden 2013 også har vært et springbrett for fremtidige toppsyklister.

– Det blir spennende å se nivået til Andreas Leknessund (22) når han debuterer i Arctic Race of Norway på hjemme bane sammen med landslaget og Alexander Kristoff. Leknessund fikk en første smak av rittet gjennom Arctic Heroes of Tomorrow-rittet som ble organisert av Equinor i 2017 i Tromsø, sier Dybdal.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Dybdal tror at også Søren Wærenskjold (21) som ble nummer to i NM, Hoelgaard som vant siste etappe i Arctic Race of Norway i 2019, og Torstein Træen som ble nummer fem i Tour d’Alsace i Frankrike i forrige uke, ønsker å vise seg frem i år. Han trekker også frem Erik Lunder (22) som nylig vant Dookola Mazowsza i Polen sammenlagt for Team Coop, og lagkameraten Tord Gudmestad (20) som tok to etapper i det samme rittet, etter at han ble U23-norgesmester i år.

Første etappe starter og slutter i Tromsø 5. august. På andreetappen den 6. august vil Arctic Race of Norway for første gang krysse en landegrense. Starten går ut fra Nordkjosbotn, og etappen ender i Kilpisjaervi i Finland. Tredje etappe starter på Finnsnes, går rundt Senja og ender i Målselv fjellandsby. Fjerde og siste etappe starter i Gratangen 8. august, før det hele avgjøres ved målgang i Harstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.