Nytt forskningssenter i Norge for kunstig intelligens

oslomet

OsloMet har åpnet et nytt forskningssenter for kunstig intelligens som skal styrke forskningen på dette viktige teknologiske feltet.

– Norsk næringsliv og offentlige tjenester må være med i utviklingen av kunstig intelligens for ikke å tape konkurransen med internasjonale aktører, sier Hugo Hammer, leder av det nye forskningssenteret ved OsloMet.

Nå tar OsloMet og Simula Metropolitan Center for Digital Engineering grep, og samler sine ressurser innen kunstig intelligens i et forskningssenter, OsloMet Artifical Intelligence Lab (AI Lab).

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

Målet er at Oslo skal bli hovedstaden for kunstig intelligens i Norge, og det nye senteret satser på en tverrfaglig tilnærming og utvikling av kunstig intelligens som tar hensyn til mennesker og samfunn.

AI Lab skal bidra til bedre koordinering av forskningen på kunstig intelligens. Det kan bli et utstillingsvindu for industrien, offentlige tjenester og media, og lette samarbeidet med andre miljøer som jobber med kunstig intelligens.

Senteret blir en viktig ressurs i å utdanne framtidens yrkesutøvere, for eksempel i OsloMets bachelor- og masterstudier og utvikle nye og bedre tjenester.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Fagmiljøet har allerede tett kontakt med helsetjenesten, skoler, sosiale tjenester og ingeniørbransjen.

– Potensialet for kunstig intelligens er stort og lite brukt i dagens samfunn og næringsliv, sier Hammer.

Kunstig intelligens kan effektivisere mange områder, for eksempel jordbruk, luftfart, utdanning, handel, finans, tungindustri, medisinsk behandling, rekruttering, jobbsøking, markedsføring, musikk, nyhetsproduksjon, energiøkonomisering og transport.

Leder for det nye forskingssenteret, Hugo Hammer, trekker fram eksempler som å hjelpe leger å tolke medisinske bilder for å bli bedre til avsløre sykdommer, og bedre utdanningstilbud med smarte læringsredskaper, som personlige assistenter med kunstig intelligens som baserer seg på det studentene alt kan.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

AI Lab skal framover fokusere på robotsystemer, tingenes Internett og kunstig intelligens som beslutningsstøtte. Det skal også jobbes med maskinlæring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.