Hermann Tomasgaard seiler for OL-sølv

Norges Seilforbund

Hermann Tomasgaard ligger på 2. plass før den avsluttende medaljefinalen i Laser-klassen i OL i Japan. Finalen går kl 07:30 norsk tid søndag 1. august.

Hermann Tomasgaard skal i morgen ut i sin livs seilas. Da seiler han for en olympisk sølvmedalje i enmannsjolle-klassen Laser Standard. Etter 10 innledende seilaser ligger han på 2. plass bak australsk Matt Wearn. Wearn har lagt et så godt grunnlag i de innledende seilasene at han allerede har vunnet gull. Han trenger kun å fullføre.

Spenningen vil derfor knytte seg til hvem som vinner sølvmedaljen, en medalje Hermann har det beste grepet om før finalen. Marginene bakover er imidlertid små, og hans største utfordrere vil være kroaten Tonci Stipanovic og Pavlos Kontides fra Kypros. 

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

Stipanovic vant sølv i OL i Rio i 2016 og Kontides vant sølv i 2012, så det er to svært erfarne seilere Hermann Tomasgaard, som er OL-debutant, skal bryne seg mot.

Finalen blir overført på TV Norge kl 07:30 søndag morgen. Værvarselet tyder på at finaleseilasen vil foregå under flotte værforhold med en vinnstyrke på rundt seks-syv sekundmeter.

I finaleseilasen deltar de 10 beste seilerne fra de innledende seilasene. De tar med seg sin poengscore inn i finalen, og plass-poengene de oppnår i finalen, har dobbel verdi. Det betyr at plasseringen seilerne får i finalen, gir større utslag på resultatlisten enn normalt. Det er med andre ord større mulighet for å seile seg opp – eller ned – på resultatlisten.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Line Flem Høst skal også seile medaljefinale i morgen tidlig. Line ligger på 8. plass sammenlagt og kan i beste fall seile seg opp til en 5. plass sammenlagt.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg får seile medaljefinalen, og det er en opplevelse jeg skal nyte. Det er 34 andre seilere i klassen som allerede har måttet reise hjem, sier Line.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Kampen om medaljene vil i første rekke stå mellom danske Anne-Marie Rindom, Marit Bouwmeester fra Nederland og Josefin Olsson fra Sverige. Rindom vant bronse i OL i 2016, og Bouwmeester vant OL-sølv i 2012.

Medaljefinalen i Laser Radial følger umiddelbart etter at mennene har seilt sin.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.