Dette er julens mest populære reisemål

apollo

Utenlandsjul har for mange blitt en ny tradisjon. I ekte juleånd pryder velkjente klassikere topplisten, men konkurransen fra trendy nykommere øker. Her er listen over hvor nordmenn legger juleferien!

Rekordmange velger å legge juleferien til varmere strøk i år. Reisearrangøren Apollo melder om en total salgsøkning på 25 prosent sammenliknet med fjorårets juleavganger, med Gran Canaria som en soleklar favoritt etterfulgt av Tenerife og Fuerteventura. 

En stor grunn til den økte etterspørselen etter julereiser i år, bunner trolig i at majoriteten av vinterens pakkereiser har avreiser på lørdager. Dermed slipper man i år å reise på selve julaften som i år faller på en søndag – samtidig som man kun trenger å ta ut to feriedager for en hel ukes fri.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

– For oss nordmenn er det få høytider med sterkere tradisjoner enn julen, og mange av oss tar disse med oss selv når vi legger feiringen til utlandet. De fleste hotellene våre på Kanariøyene tar julefeiringen på alvor, og byr på både dekorasjoner og middag – derfor er det ikke så overraskende at det er her flest nordmenn velger å feire jul i utlandet, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo. 

Det er derimot ikke bare spanske klassikere som pryder julens toppliste i år: Apollos nyhet Sharm el Sheikh har på kort tid seilet frem som en ny vinterfavoritt, og ligger nå på en solid fjerdeplass over jule-, og nyttårsukens best solgte reisemål. Med et solsikkert klima og kort reisevei, et bredt tilbud av attraksjoner og severdigheter fra badeland til pyramidene i Giza og ikke minst kvalitetshoteller med et uslåelig prisnivå på all inclusive, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor.  

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

Også Emiratene utmerker seg som et julereisemål i år. Mens Dubai og Abu Dhabi lokker til seg alle aldersgrupper takket være sitt enorme tilbud av opplevelser og hoteller, utmerker Ras al Khaimah seg som vinterens største familiefavoritt. Hele 60 prosent av Apollos reisende hit, reiser med barn.  

– Julen handler om å dyrke kvalitetstid sammen. Når man velger å reise bort ligger alt til rette for dette – for da slipper man unna alle forberedelsene det innebærer av stress, vasking, innkjøp og matlaging. Istedenfor kan man bruke tiden man har til rådighet til å utelukkende fokusere på hverandre, og ikke minst skape uforglemmelige minner sammen, sier Rivera.  

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Dette er julens toppliste:

1. Gran Canaria 

2. Tenerife 

3. Fuerteventura 

4. Sharm el Sheikh 

5. Emiratene 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.