Kraftig økning i antall bilskader under julehandelen

vinter trafikk

Tryg Forsikring har hittil i år en økning i antall bilskader på 9 prosent. Forsikringsselskapet forventer nå tusenvis av nye bilskader neste uke med Black Week og Black Friday.

– Hovedårsaken til økningen skyldes flere biler på veiene i år enn i fjor. Nå er det langt mindre hjemmekontor, og flere bruker bil for å unngå smittefare ved kollektivtransport. Vi nærmer oss altså normaltilstand også i trafikken, og selv om smittetrykket er høyt forventer vi mye biltrafikk til og fra de store kjøpesentrene neste uke, ikke minst på fredag. Får vi en tilnærmet normal Black Week som for to år siden, vil det si rundt 10.000 bilskader til en kostnad på over 200 millioner kroner, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

Forsikringsbransjen registrerte 5521 bilskader under Black Week i fjor, mens det året før var 9608 til en kostnad av 216 millioner. På selve Black Friday var antall skader kun 932, mot 1944 året før.

– Black Friday har tradisjonelt vært en bulkedag med hundrevis av parkeringsskader og stressulykker. Til tross for at det meldes om litt lavere andel fysiske butikker som skal avholde Black Friday i år, må vi forvente en god del biltrafikk, spesielt til og fra de store kjøpesentrene. Fjoråret var et unntaksår hvor forsikringsbransjen registrerte under 1000 bilskader Black Friday, høyst uvanlig. Vi tror antallet nær dobles i år, og at kostnadene vil ligge i nærheten av 40 millioner kroner, sier Brandeggen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.