Topp 5: Dette setter nordmenn mest pris på når de får julegaver

juletre

Julen er like rundt hjørnet, og skriving av ønskelister er i full gang. Nordmenns lister toppes av gaver med lang holdbarhet, god kvalitet og ting man faktisk har bruk for.

Det finnes imidlertid noen forskjeller mellom ulike aldersgrupper, og de yngre har miljøvennlige gaver mye høyere opp på listen enn den eldre generasjonen. Det viser en ny undersøkelse gjort av SodaStream.

Selv om julen handler om mer enn selve gavene, har nok alle – uansett alder – noe de ønsker skal ligge under juletreet. SodaStream har derfor spurt nordmenn hva som er viktig for dem når de får julegaver. Hele 68 prosent oppgir at det må være noe de faktisk trenger. Neste punkt på listen er at det bør være en gave som kan brukes over lang tid. På tredjeplass oppgir nordmennene at kvaliteten på gaven er viktigst.

Les også:  Snusens skiftende landskap i Norge

De viktigste egenskapene til gavene ser derimot ut til å lage et skille mellom de ulike aldersgruppene. Det at gaven er bra for miljøet er mer enn dobbelt så viktig for personer i alderen 18–29 år, sammenlignet med den eldre generasjonen mellom 50–59 år.

– Vi er glade for at nordmenn setter pris på kvalitet, og at de dermed ønsker seg noe de kan bruke over lengre tid. At miljøaspektet ved gavene er så mye viktigere for den yngre generasjonen lover veldig godt for fremtiden, og jeg tror at denne typen av ønsker bare vil øke i årene som kommer, sier Mats Ajpe, Marketing Director i SodaStream Nordics.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Når nordmennene deretter ble spurt om hva de mener er viktigst når de kjøper julegaver til andre, kommer prisen høyere opp på listen. Mer enn hver fjerde respondent mener det er viktig at gaven ikke er for dyr. Til sammenligning mener kun 17 prosent at gaven ikke bør være for dyr når de selv får gaver.

Topp 5: Dette setter nordmenn mest pris på når de får julegaver:

  1. At det er noe jeg faktisk trenger 68%
  2. At gaven kan brukes over lengre tid 36%
  3. At gaven er av god kvalitet 28%
  4. At gaven ikke er for dyr 17%
  5. At gaven er bra for miljøet 7%
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.